Broers van Heijnsbergen belangrijk in kampioenswedstrijd Sparta'25

Beek en Donk - Dankzij een schitterende 0-4 overwinning op PSV av en de nederlaag van SV Valkenswaard bij Hapert, behaalde Sparta '25 op sportpark De Herdgang in Eindhoven een dik verdiend kampioenschap binnen.

De thuisploeg was alleen in de openingsfase dreigend. In de 5e minuut krulde Rob van de Vorst een vrije trap naar de linkerbovenhoek. Keeper Kamiel Pennings verwerkte met een prima redding de bal tot corner. Hierna nam Sparta '25 geleidelijk aan het initiatief en gaf dit de hele wedstrijd niet meer uit handen. Na 14 minuten spelen bleef een PSV-speler aangeslagen op de grond liggen. Scheidsrechter van Pelt besloot het spel niet stil te leggen en ook de Spartanen voetbalden door. De aanval werd door Daan van Heijnsbergen koeltjes afgerond, 0-1. In de 36e minuut zorgde Daan van Heijnsbergen voor een comfortabele 0-2 voorsprong door de bal beheerst binnen te schuiven.

Na rust zagen de meegereisde supporters opnieuw een agressief spelend Sparta '25. In de 4e minuut na rust kopte Rick van Heijnsbergen uit een corner van Jeremy Raaijmakers de 0-3 binnen. In de 68e minuut legden de groen-witten via René Brouwers en Jeremy Raaijmakers een prachtige aanval over de linkerkant op de mat. Voor spits Daan van Heijnsbergen was het een koud kunstje om zijn derde en Sparta's vierde binnen te schieten, 0-4. In de 83e minuut kreeg doelman Kamiel Pennings de gelegenheid om vanaf 11 meter de 0-5 binnen te schieten. Helaas werd zijn penalty een prooi voor collega Szymon Mlodak. Maar dit drukte de pret zeker niet. Een bijzonder compliment mag gaan naar de 19-jarige scheidsrechter die deze wedstrijd als een echte veldheer geweldig heeft gefloten.

Omdat Hapert – Valkenswaard in 2-1 was geëindigd barstte na het laatste fluitsignaal het kampioensfeest los. 'De pechvogel van de dag' werd Bryan Bussers, die in het eerste feestgedruis een schouderblessure opliep.

Bij terugkomst op sportpark 't Heereind in Beek en Donk werden de kampioenen door vele Spartanen opgewacht. Vooral de saamhorigheid met het tweede team werd weer duidelijk. Wat is dat geweldig te zien. Super werk van de trainer. Er werd vervolgens nog een kampioenstocht door Beek en Donk gemaakt. Vele mensen kwamen het huis uit om de kampioen te feliciteren. Daarna was het nog lang heel gezellig in het clubhuis.

Komende zondag zal het feest in de thuiswedstrijd tegen Reusel worden voortgezet. Hopelijk wordt ook voor het tweede en de vrouwen het seizoen afgesloten met een kampioenschap. Dit is voor beide teams nog steeds mogelijk.