Vlnr: Martijn van der Heijden, Machiel van Roij, Jan van Rooy en Erwin Wijnhoven
Vlnr: Martijn van der Heijden, Machiel van Roij, Jan van Rooy en Erwin Wijnhoven Foto:

De Eendracht Rayon 4 kampioen in C-klasse

Aarle-Rixtel - De Rayon 4 kampioenschappen van de Nederlandse Handboog Bond stond zaterdag 11 mei op het programma. Het eerste team van De Eendracht stond door de voorgaande wedstrijd als hoogste aangeschreven. En ze hebben hun koppositie waar gemaakt. Ze staken met kop en schouders boven de andere teams uit. Als ze in een klasse hoger hadden meegedaan waren ze zelfs nog dik kampioen geworden.

De uiteindelijke score van het team was 1733. Dit komt overeen met een voor De Eendracht ongekend hoog gemiddelde van 8,67. De 2de plaats was voor Willem Tell uit Kerkrade met 1681 punten. En de 3de plaats was voor De Indianen uit Koningslust met 1660 punten. Ter vergelijking: de kampioen uit de B-klasse uit Griendtsveen werd 1ste met een score van 1718.

Op zaterdag 1 juni zijn de Nederlandse kampioenschappen te Schijndel. De spanning zal niet te min hoog zijn bij de schutters maar ze hebben nu laten zien dat ze zelfs de kampioen van de B-klasse kunnen verslaan. Bij deze alvast succes gewenst voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Het team bestond uit de volgende schutters: Team 1 (C-klasse), Erwin Wijnhoven, Martijn van der Heijden, Jan van Rooy en Machiel van Roij.

Koningschieten bij De Eendracht
Het is weer zover, de belangrijkste wedstrijd in club verband: het koningschieten. Er wordt geschoten in de Recurve en in de Compound klasse. Meestal is er vooraf niets van te zeggen wie er koning zal gaan worden. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Alhoewel de bovengenoemde kampioenen nu in topvorm zijn, zal het voor de overige schutters erg moeilijk worden om hun niveau te benaderen. Maar wie weet... de afgelopen jaren hebben ze al vaker een koning gehad die niemand had zien aankomen.

De partners en vrienden zijn ook van harte welkom om de schutters aan te moedigen. Zoals altijd zal het een leuke en gezellige wedstrijd worden. Voor degene die wil komen kijken: de wedstrijd begint om 18.00 uur op zaterdag 18 mei. Adres: Lijsterstraat 25 (naast de scouting) in Aarle-Rixtel.