Louis Peeters
Louis Peeters Foto: Joost Duppen

Eén jaar gemeentebestuur zonder oppositie

Tot ieders verbazing kwam uit de onderhandelingen voor het nieuwe college een gemeenteraad zonder oppositie. De voormalige collegepartijen lieten PNL weten het is slikken of stikken en zo moest PNL met 9 zetels genoegen nemen met 0,8 wethouder.

Een coalitie met 5 wethouders, het maximaal aantal wethouders dat Laarbeek mag hebben. Even ter vergelijk: Eindhoven heeft ook 5 wethouders. De kosten worden betaald door de Laarbeekse burgers. Drie wethouders is genoeg. Nu lopen er wethouders rond die gewoon niks te doen hebben. Zonder oppositie wordt er niet kritisch gekeken naar het College. Ik kan helaas niet anders concluderen dan dat de politieke elite het maximaal aantal wethoudersbaantjes heeft verdeeld.

Verder speelt alles af binnen het debatingclubje dat de gemeenteraad geworden is. Eén en ander werd pijnlijk duidelijk toen bleek dat we bijna een half miljoen euro te kort kwamen op de afvalverwerking, een grove blunder. PNL gaf tenminste nog in DeMooiLaarbeekKrant uitleg aan de burger in een goed artikel. De reactie van het CDA was zeer bedenkelijk. Er is maar één politiek verantwoordelijke en dat is wethouder Meulensteen. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering. De Werkgroep, ABL en de PvdA hebben niet eens gereageerd. Wel zeggen dat de burger betrokken wordt maar na een blunder van bijna een half miljoen tekort geen verantwoording afleggen, zeer bedenkelijk.

Beste mensen dit is wat de politieke elite van Laarbeek doet. Daar moeten we samen iets aan doen en een beweging op gang zetten die deze praktijken een halt toe roept. Ben je het met mij eens stuur een e-mail naar lwj.peeters@gmail.com of reageer op mijn Facebookpagina: Louis Peeters.

Louis Peeters
Voormalig wethouder
Voormalig conrector