Vervolg voorpagina

Dagboek van een wandelaar

Dinsdag Buurthuis Mariahout
DeMooiLaarbeekKrant sluit zich aan bij een groep jonge gezinnen met kinderen. Tygo Gottenbos (4) gaat ietsje te fel van start met zijn loopfietsje en maakt een buikschuiver in het rulle zand. Gelukkig is moeder vlakbij om de ongelukkige te troosten. Voor we er erg in hebben zijn we al op de helft bij het Torreven, waar een post is ingericht. Het is een prachtige route dwars door de Mariahoutse bossen. Bij het Buurthuis klinkt bij terugkomst gezellige (uit)blaasmuziek. De Coöperatieve Stoomafblaaskapel De Eendracht uit Beek en Donk heeft zich op het terras geïnstalleerd. Einde eerste dag, vijf kilometer. Eitje!

Woensdag De Dreef, Aarle-Rixtel
Diepe, diepe inzinking! Druk, druk, druk! Is een snipperdag een optie? Drie dagen is toch ook genoeg voor een medaille…? Niet lullen maar wandelen! Dus toch om 18.00 uur naar De Dreef, tegelijk met honderden andere doorzetters. De tocht voert over de brug. DeMooiLaarbeekKrant loopt in een stevig tempo. Dit ontlokt anderen weer de opmerking. "Gij moet zeker voor den donkere binnen zijn…?" Bij Tuincentrum D'n Heikant is een stempelpost. Joey Honings (10) loopt met zijn moeder vijf kilometer. Volgens moeder net lang genoeg voor Joey. " Hij is slechts een rondje met de hond gewend", lacht ze. Afstempelen in De Dreef. Einde tweede dag, vijf kilometer. Fluitje van een cent!

Donderdag Parkpaviljoen, Beek en Donk
De route gaat hoofdzakelijk door de prachtige groene long. Op de IJsweg is een rustpost. DeMooLaarbeekKrant raakt in gesprek met Sahinaz en Mustafa Ibrahim. Een Syrisch Koerdisch echtpaar, dat al twee jaar in Beek en Donk woont. Ze hebben zich als vrijwilliger voor deze rustpost aangemeld vanuit het Taalcafé. Prima taaloefening! Bij het Parkpaviljoen maakt Muziekmakerij De Biks Bent zich op om de wandelaars muzikaal welkom te heten. "Hoi, we lopen de route nog een keer!", roept een meisje. "We missen nog één foto van de puzzel!" Annemie Kooyman, rolstoeler uit De Regt, krijgt haar medaille uitgereikt. Ze geniet zichtbaar. Begeleider, mantelzorger en vriend Cor van den Berg bromt: "Ikke douwe, en zij goat mi de eer strijken!" Afstempelen bij het Parkpaviljoen. Einde derde dag, vijf kilometer. Geen centje pijn!

Vrijdag De Koekoek, Lieshout
Mooie route om de kern van Lieshout heen met een rustpunt op de Havenweg. DeMooiLaarbeekkrant draait de Dorpsstraat in, richting De Koekoek. De laatste loodjes. Een snerpende pijn in de rechtervoet verraadt de aanwezigheid van een eksteroog. Bij de finish veel oma's met bloemen. Een delegatie vanuit de redactie ontbreekt helaas. Een echte clown (Astrid Kweens) reikt de medailles uit. Voor iedereen een persoonlijk woordje. Noah (10) en Benjamin (5) van Swelm tonen hun medaille aan DeMooiLaarbeekKrant. "Hang ik boven mijn bed", zegt Benjamin. "Volgend jaar loop ik tien kilometer zegt Noah beslist. Ook DeMooiLaarbeekKrant voelt zich een echte doorzetter, als hij de medaille omgehangen krijgt. Zo'n medaille maakt heel veel goed! Einde vierde dag, vijf kilometer. Yes een medaille!

De jubileumeditie van de wandelvierdaagse bracht maar liefst 1532 wandelaars in beweging. Inclusief DeMooiLaarbeekKrant!