Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Eerste editie Special Starz Festival
"Voor mensen met een beperking is een festival niet vanzelfsprekend"

Tekst: Marieke Bloemberg
Foto's: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Beek en Donk - Het Special Starz Festival is een initiatief van De Nieuwe Werf in Beek en Donk. Op donderdag 16 mei verzamelden cliënten van ORO zich op deze locatie om heerlijk te genieten van goede muziek, mooi weer en een lekker drankje.

Het idee voor het Special Starz Festival kwam van Peter, een cliënt van ORO. Hij bezoekt regelmatig met zijn zus festivals in de omgeving. "Voor mensen met een beperking is het niet vanzelfsprekend dat ze naar een festival kunnen. Ik heb daarom mijn idee voorgesteld en samen met de begeleiding de organisatie in gang gezet." Zelf treedt Peter vandaag op als Rolly P samen met Vincent.

De organisatie
Het organiseren van het festival had aardig wat voeten in de aarde. In samenwerking met WiSH Outdoor en Dave van Café van de Burgt werd het festival georganiseerd. Via Dave werd zanger Bas geregeld. De organisatie had ook graag de Korte Rock Band van ORO als artiest gehad, maar helaas konden zij niet. Gelukkig was er wel een lid van de Sambaband uit Boekel, die samen met de drumband van De Nieuwe Werf een workshop gaf. De muziek werd deze middag verzorgd door DJ T uit Beek en Donk. En natuurlijk het optreden van Rolly P en Vincent! De mensen van WiSH Outdoor zorgden voor de aankleding. Zo hingen er verschillende zomerse slingers met bijvoorbeeld slippers of ijsjes. Er stonden standjes waar drinken gehaald kon worden. Zelfs palmbomen waren aanwezig. Een zomers sfeertje waarbij het zonnetje gelukkig volop scheen.

Het feest barst los
Om de honger van al het dansen een beetje te stillen waren Truus Beijers en Jo van Alphen uit de Mortel aanwezig om overheerlijke pannenkoeken voor iedereen te bakken. Jo vertelt ons dat dit al meer dan 50 jaar een traditie is en ze het nog elke keer met veel plezier doen. Nadat iedereen is voorzien van eten en een drankje start de workshop Samba. Een genot om te zien met hoeveel plezier de cliënten mee drummen op de beat. Na de workshop is het dan tijd voor het optreden van Rolly P en Vincent. 'Ik voel me sexy als ik dans', komt onder andere voorbij en iedereen gaat los.

Elk jaar een beetje groter
Deze editie was voor de cliënten van De Nieuwe Werf, Bavaria en de Ruijschenbergh, maar eigenlijk hoopt ORO dat het festival elk jaar een beetje groter wordt. "Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik naar festivals kan gaan, door mijn zus. Maar niet iedereen met een beperking heeft iemand die met hem of haar mee kan. Het is lastig met vervoer, vaak kost het extra geld. Het is fijn dat er nu een festival in de omgeving is waar we allemaal kunnen genieten."

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding