Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Vrijwilligerspenning voor Frank Maas
Tienerwerk Yammas viert 25-jarig jubileum

Tekst: Marlou van den Heuvel (MLTeenz)
Foto's: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Mariahout – Op zaterdag 19 mei was het groot feest bij het Buurthuis in Mariahout. Daar vond het 25-jarig jubileum van Yammas plaats, en dit werd groots gevierd. Aan Frank Maas werd als kers op de taart nog een vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek uitgereikt.

Wat is Yammas?
Yammas is stichting voor jongerenactiviteiten in Mariahout, voor de jeugd vanaf groep 8. Als je je hebt ingeschreven bij Yammas, mag je overal met de helft van het geld naartoe. En dan hebben we het niet alleen over gewone feesten, maar ook over uitjes zoals een pretpark, klimmen, zwemmen of skiën. Sinds het begin zijn er altijd al rond de 35 tot 45 kinderen geweest die zich ingeschreven hadden. Dit is meestal heel groep 8 in Mariahout en nog een paar oudere kinderen. Ook zijn er sinds het begin al vrijwilligers geweest die graag een handje meehielpen.

Vrijwilligerspenning Frank Maas
Eén van deze vrijwilligers, Frank Maas, kreeg tijdens het feest de vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek opgespeld. Frank helpt al 25 jaar mee bij Yammas. Het is dus niet alleen het 25-jarig jubileum van Yammas, maar ook een beetje van Frank. Yammas heeft veel waardering voor alles wat Frank al 25 jaar voor der jeugd doet. De gemeente onderstreept dit met de vrijwilligerspenning.

Jubileumfeest
Het feest werd gevierd bij het Buurthuis en het schoolterrein. Op de parkeerplaats naast het buurthuis stond een klimmuur. Hier konden dappere jongens en meiden, hangend aan één draadje, naar boven klimmen om vervolgens de bel te luiden. Op het schoolterrein stond een 'Ren je rot-luchtkussen'. De bedoeling was om zo ver mogelijk te rennen alleen werd je teruggetrokken door een elastiek waar je aan bevestigd zat. Als laatste was er op het schoolplein een kartbaan gemaakt, waar een heuse Grand Prix werd gehouden.

Make A Wish
Zoals eerder in het artikel genoemd, gaat de Yammas elk jaar naar het pretpark, het ene jaar naar Walibi Holland en het andere jaar naar Bobbejaanland. Als je mee wilt gaan naar een van deze pretparken moet je eerst meedoen aan de flessenactie van Yammas. Dan is het de bedoeling om langs de huizen te gaan en zoveel mogelijk flessen te verzamelen. Het geld wat hiermee opgehaald wordt, wordt aan Make A Wish gedoneerd. Make A Wish is een organisatie voor kinderen die ongeneeslijk ziek zijn, maar nog wel een wens hebben. Bijvoorbeeld om een keer een droomweek te hebben in Disneyland. Met het geld wat wordt opgehaald wordt dit mogelijk gemaakt. Zo heb je een win-winsituatie.

Afbeelding