ASV '33 verslaat kampioenskandidaat

Aarle-Rixtel - Door met 4–2 te winnen maakte ASV '33 een einde aan de titelaspiraties van Stiphout Vooruit. Met evenveel punten als RKPVV had Stiphout Vooruit nog kans om kampioen te worden. Na de nederlaag tegen ASV '33 zal de ploeg promotie moeten afdwingen via de nacompetitie.

Hoewel er voor ASV '33 niets meer op het spel stond, startte de ploeg veel feller dan titelkandidaat Stiphout Vooruit. Dat resulteerde al na twee minuten in de openingstreffer. Na een aanval over rechts kapt Thomas Fritsen zijn tegenstander uit en legt de bal af op de inkomende Pim van den Tillaart, die de bal snoeihard binnenschiet. Enkele minuten later gaat een schot van Teun de Koning net naast. In de elfde minuut de eerste kans van Stiphout Vooruit, maar ook dit schot ging naast het doel. Na bijna een half uur spelen weer een prima aanval van ASV '33, dit keer over links. Thomas Fritsen geeft de bal strak voor, waarna Teun van Asten simpel kan scoren. Kort voor rust waren de rollen omgedraaid. Teun van Asten werd in de diepte aangespeeld en legde de bal terug op de vrijstaande Thomas Fritsen, die de 0–3 liet aantekenen. Stiphout Vooruit slaagde er niet in om het ASV '33 moeilijk te maken. De enige mogelijkheid in de eerste helft was een vrije trap, die door Martijn Verbakel knap uit de hoek werd getikt.

Na de rust drong Stiphout Vooruit wat meer aan, maar verder dan een vrije trap op de lat in de 51e minuut kwam de ploeg niet. ASV '33 verdedigde uitstekend en gaf nauwelijks kansen weg. Via snelle counters kwam de ploeg er gevaarlijk uit, maar Teun van Asten en Pim van den Tillaart schoten over. Een kwartier voor tijd slaagde Stiphout Vooruit er wel in om de verdediging van ASV '33 uit te spelen. Na een goede combinatie door het midden kwam Kyle Koenraadt vrij voor de keeper, maar Martijn Verbakel keerde zijn inzet. Vlak voor tijd werd het zelfs 0–4, Teun van Asten rondde een mooie aanval van ASV '33 fraai af. De wedstrijd was natuurlijk gespeeld, maar toch kreeg ASV '33, wellicht door concentratieverlies, nog twee doelpunten tegen. Teun Welten en Jorn Dekkers (via een strafschop) scoorden in blessuretijd nog voor Stiphout Vooruit.

Al met al een verdiende overwinning van ASV '33 na een prima wedstrijd. Verdedigend zat het goed in elkaar en de kansen die ontstonden uit snelle aanvallen werden goed afgemaakt. Als deze lijn wordt doorgetrokken naar de laatste wedstrijd, thuis tegen Bruheze, dan gaat de ploeg straks met een goed gevoel de zomerstop in.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel, Lucas Franssen (53e min.: Mees van Roij), Bart Wilms, Peer van de Kerkhof; Robbert Mol, Erwin van Dijk, Teun van Asten; Thomas Fritsen (69e min.: Job Swinkels), Pim van den Tillaart, Teun de Koning (77e min.: Nik de Fockert)