Afbeelding
Foto:

Actie tegen hard rijden op Bosscheweg

Aarle-Rixtel - Onder de vlag van het Dorpsplatform is een groep mensen uit Aarle-Rixtel aan de slag gegaan om aandacht te vragen voor het te hard rijden in Aarle. Na vorig jaar de aandacht gevestigd te hebben op de snelheid op de doorgaande weg Lieshoutseweg – Dorpsstraat – Albers Pistoriusstraat, is afgelopen weken de Helmondseweg aan de beurt geweest. Ook al zijn bij deze laatste actie de borden meer dan eens vernield, deze hebben ze evenzovele keren weer hersteld.

Bij de verkeerscontroles die inmiddels hebben plaatsgevonden is duidelijk geworden dat er nog steeds op meerdere plekken te hard gereden wordt. Een aantal hardrijders heeft inmiddels een schikkingsvoorstel ontvangen als herinnering daaraan. Het is dus nodig dat er doorgegaan wordt met deze bewustwordingsacties! Ook van bewoners van de Bosscheweg hebben we al meerdere klachten gekregen over het te harde rijden en de daarbij behorende onveiligheid en (geluids-/fijnstof) overlast. Daarom gaan het Dorpsplatform nu ook met deze straat aan de slag. Deze week worden in de straat herinneringsborden over de toegestane snelheid geplaatst. Ook wordt bij aanwonenden een plakkaat bezorgd met het verzoek dat zichtbaar op te hangen. Omdat uit eerder onderzoek gebleken is dat de hoge snelheden vooral op de straatdelen zonder geparkeerde auto's voorkomen, concentreert de actie zich op de gedeelten tussen Helmondseweg - Mariastraat en Klokstraat – Janssenstraat.

Hopelijk geldt dadelijk voor heel Aarle-Rixtel: 'Niet te hard vanuit je hart'. Voor meer info of reacties: verkeer@dorpsplatform.nl.