Wethouder Monika Slaets (l) en Rieky van den Heuvel-Manders
Wethouder Monika Slaets (l) en Rieky van den Heuvel-Manders Foto: Marie-Christine van Lieshout

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Rieky van den Heuvel-Manders

Laarbeek - Wethouder Monika Slaets reikte zaterdag 25 mei, namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, de Vrijwilligerspenning Laarbeek uit aan Rieky van den Heuvel-Manders. Zij stopt na meer dan 20 jaar inzet als vrijwilliger van Stichting Roefeldag Aarle-Rixtel.

Rieky van den Heuvel-Manders staat al meer dan 20 jaar klaar om op de jaarlijkse Roefeldag een keuken in de aula van Basisschool Brukelum in Aarle-Rixtel op te bouwen. Zij verzorgt dan een lunch voor 500 personen en zorgt er daarna voor dat de school weer schoon wordt achtergelaten.

De Roefeldag is haar vrijwilligersactiviteit van nu, maar vroeger zette ze zich ook al met allerlei activiteiten in voor de jeugd. Zo was ze 15 jaar vrijwilligster bij peuterspeelzaal het Rakkertje en was ze vele jaren kabouterleidster bij de scouting en lid van de kookstaf. Ook zette ze zich jarenlang in voor de kindervakantieweken.

Rieky is niet iemand die alleen instructies geeft, ze werkt zelf het hardst en vindt toch nog tijd om met iedereen een praatje te maken. Door haar jarenlange vrijwilligerswerk, kent ze bijna alle kinderen bij naam.

De Stichting Roefeldag Aarle-Rixtel vindt dat Rieky van den Heuvel-Manders het verdient om een keer in de schijnwerpers gezet te worden voor al haar vrijwilligerswerk voor de jeugd, nu ze stopt met het vrijwilligerswerk voor de Roefeldag.