Deelnemers aan de jeugdwedstrijd
Deelnemers aan de jeugdwedstrijd Foto:

Prachtige Nationale Hengeldag HSV 't Sluisje

Lieshout - Hengelsportvereniging 't Sluisje uit Lieshout had volop activiteiten zaterdag 25 mei tijdens de Nationale Hengeldag. De weergoden waren hen goedgezind, waardoor iedereen heeft kunnen genieten van een mooie dag hengelsport.

's Morgens begonnen de activiteiten met een wedstrijd voor de jeugd. Zij gingen de strijd aan om de mooie bekers en de vele mooie prijzen. Er werd zo fanatiek gevist dat de meeste vissers geen tijd hadden om wat te drinken. Ze wilden maar één ding: vis vangen! Want wie de meeste visjes wist te vangen werd natuurlijk kampioen. En dat er veel vis werd gevangen was wel duidelijk na de telling. Er waren 985 visjes gevangen door de jeugd!

Tijdens het uitrekenen van de uitslag werden er door Wethouder Ria van der Zanden twee Vrijwilligerspenningen Laarbeek uitgereikt. Deze waren voor John Ramakers en Marinus Swinkels. Beide vierden hun 25-jarig jubileum als vrijwilliger van HSV 't Sluisje uit Lieshout. Ook reikte Wethouder Ria van der Zanden de jeugddiploma's uit aan de 17 jeugdige beginnende sportvissertjes die met lof waren geslaagd voor de onlangs gegeven Jeugdviscursus. Ze hadden zelfs zoveel geleerd dat de meeste prijzen in ontvangst werden genomen door de deelnemers van deze Jeugdviscursus.

Alle kinderen kwamen aan de beurt om één van de mooie prijs uit te zoeken. Dat de kinderen graag vissen was dan ook te merken aan de prijzen die als eerste werden gekozen, de 15 werphengels met molentje en de 7 mooie schepnetten werden als eerste met trots en blijdschap uitgekozen.

Uitslag 6 t/m 9 jaar
1e Pim Verkuijlen met 69 stuks, 2e Floor van de Laar met 57 stuks, 3e Bas van Moorsel met 51 stuks.

Kanjer prijs (grootste vis)
Bas van Moorsel met 11 cm

Uitslag 10 t/m 13 jaar
1e Sjoerd Bas met 77 stuks, 2e Tim van Moorsel met 61 stuks, 3e Teun van den Dungen met 52 stuks.

Kanjer prijs (grootste vis)
Tim van Moorsel met 23 cm

Koppelwedstrijd
s' Middags van 13.30 tot 16.30 uur werd de jaarlijkse Koppelwedstrijd gehouden op de prachtige visvijver 't Luytelaar in Lieshout, ook wel het Pareltje van Lieshout genoemd. Dankzij het mooie weer kwamen maar liefst 30 vissers naar de waterkant om deel te nemen aan de Koppelwedstrijd. Ook hier werd er gevist om de prijzen maar zeer zeker ook voor de gezelligheid en de heerlijke barbecue na afloop.

Dat de senioren van de hengelsportvereniging goed konden vissen wisten ze al, er werd maar liefst 128 kilo vis gevangen. Na afloop tijdens de gezellige barbecue werd er nog volop over de wedstrijd en de 'bijna' gevangen vis nagesproken.

Uitslag Koppelwedstrijd
1e Eric Blenckers en Rolf van de Laar met 29 kilo, 2e Leon van Turnhout en Joost Schepers met 13,550 kilo, 3e Jos de Beer en Aad Alleblas met 10,740 kilo.