O&U straalt in de lente

Beek en Donk - Was jij afgelopen zondag niet in Muziekcentrum Het Anker te vinden? Enorm jammer, want dan heb je een te gek concert verzorgd door de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning gemist!

De harmonie uit het dorp van burgemeester Van der Meijden, Bergeijk, was op visite bij O&U. Wat dit concert nog meer bijzonder maakte, is dat het orkest wordt bezongen in het clublied van O&U: "'t Hermenieke van Bergeijk". Dit resulteerde in een mooie verbroedering van beide orkesten: de harmonie uit Bergeijk speelde het clublied, waarbij iedereen in de zaal uit hun stoelen sprong om uit volle borst mee te zingen. Benieuwd wat u heeft gemist? Kijk dan snel op de Facebookpagina van O&U!

Concert bij Kasteel Eyckenlust
Gelukkig straalt O&U deze lente nog een keer. Het jeugdorkest van O&U biedt op 10 juni een misschien wel nóg unieker concert aan. In het kader van dit jubileumjaar vindt op 2e Pinksterdag een concert plaats op misschien wel het mooiste plekje van Beek en Donk: Kasteel Eyckenlust. Op initiatief van het jubilerende jeugdorkest van O&U, vormen de drie Laarbeekse harmonieën samen één groot jeugdorkest. Al weken oefent de jeugd om op 10 juni in de buitenlucht de mooiste stukken ten gehore te brengen.

Ben jij nou meer geschiedenis- of Beek en Donk liefhebber? Ook dan is dit concert interessant! Het concert wordt omlijst met de historie van Kasteel Eyckenlust zelf. Tussen de stukken door wordt namelijk duidelijk hoe het er vroeger bij Kasteel Eyckenlust aan toeging! Wees dus zeer welkom en word verrast door dit bijzondere (gratis) concert!

Enkele praktische tips
Parkeermogelijkheden voor auto's zijn beperkt. U wordt verzocht om óf lopend óf per fiets naar het kasteel te komen. Parkeren kan bij de brugstraat en bij de Willemstraat. Het concert start om 10.30 uur en duurt ongeveer een uur. Omdat het concert plaatsvindt midden in de natuur, zijn er geen stoelen aanwezig. Wilt u er toch bij gaan zitten, neem dan uw eigen stoel mee.