Pastoor Jos Verbraeken maakte zijn afscheid bekend tijdens de Donckse Wij-ing
Pastoor Jos Verbraeken maakte zijn afscheid bekend tijdens de Donckse Wij-ing Foto: Martin Prick

Pastor Verbraeken verlaat Laarbeek

Tekst en foto: Martin Prick

Laarbeek - Pastoor Jos Verbraeken maakte zondag 25 mei tijdens de Donckse Wij-ing bekend dat hij per 1 juli 2019 de parochie gaat verlaten.

Aan het einde van de Donkse Wij-ing, de openluchtkerkdienst op zondag 25 mei, neemt pastoor Verbraeken het woord. Hij haalt een zin aan uit het evangelie uit de dienst, waarin Jezus tot zijn leerlingen zegt, dat hij nog maar kort bij hen zal zijn. Hij laat weten, dat hij door bisschop De Korte is gevraagd een andere benoeming te accepteren. Hij zal per 1 juli aanstaande gaan werken als pastoor van de H. Johannes de Doperparochie te Waalwijk. Hij is tevens als deken benoemd in het dekenaat Waalwijk-Heusden-Zaltbommel. Waalwijk is Jos Verbraeken niet onbekend. Hij heeft er als stagiair en jonge priester de eerste jaren mogen werken. "Aan één kant vind ik het jammer om na 7,5 jaar Laarbeek weer te moeten verlaten, maar tegelijkertijd wist ik, dat ik er niet tot mijn pensioen zou kunnen werken", legt de pastoor uit. Hij wenst alle parochianen het beste toe voor de toekomst en verzekert de parochie dat ze op zijn gebed kunnen rekenen.

In de parochie Laarbeek verschijnen een paar nieuwe gezichten. Waarnemend pastoor Eric Seidel uit Helmond heeft een voornamelijk administratieve functie. Kapelaan Geoffrey de Jong (38), nu als priester werkzaam in Boxtel, komt naar Laarbeek en zal samen met diaken Beks en waarnemend pastoor Seidel de leiding van de parochie overnemen. Daarnaast blijven de vaste assistenten Pater Wester, Pastor Hasselman en Pater van Rooden werkzaam in de Laarbeekse parochie.