Afbeelding
Foto:

Processiepark Mariahout is flink veranderd

Mariahout - Hoe zag het Oranjeplein er een half jaar geleden ook al weer uit? Inderdaad, er kan in korte tijd veel veranderen. Dat geldt zeker ook voor het naastgelegen processiepark. Pas 15 maanden geleden zag het er uit, zoals op deze foto.

Er lagen heel veel bladeren, grote struiken, die elk vergezicht ontnamen, veel grotere en kleinere bomen, een vijver, waarvan heel velen zich het bestaan niet (meer) herinnerden, enkele paden, enz. Kortom een park, waarin enkele keren per jaar een processie langs enkele monumentale religieuze beelden trok, maar waarin de Mariahoutenaar niet ging wandelen.

Ga nu eens kijken hoe het park er uit ziet en vergelijk dat met de foto! Op dit moment is het veel meer een dorpspark met verharde en verlichte paden, nieuw hekwerk en poorten en enkele speeltoestellen. Het nodigt uit om op een van de nieuwe bankjes te gaan zitten, naar vogels te luisteren of te kijken wat er in de Bernadettestraat of de Mariastraat gebeurt. Het is duidelijk, dat in een kort tijdsbestek veel werk is verzet door vooral de parkwerkers. Er werden veel planten gezet, er is fors gesnoeid en onderhoud gepleegd. Het park met zijn bijzondere beelden is natuurlijk nog niet volledig volgroeid. Dat duurt immers enkele jaren.

Het is duidelijk, dat ondanks al het vrijwilligerswerk de grootscheepse aanpassing van het park het nodige geld heeft gekost. Dat is tot op dit moment steeds mogelijk geweest doordat de Stichting Groene hart van Mariahout, naast een heel forse financiƫle bijdrage van de gemeente, de nodige subsidies wist te verwerven van enkele andere instanties als Rabobank, Oranjefonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Welzijnszorg Helmond en VSB-fonds.

Om het park nog verder te ontwikkelen en in goede staat te houden is de Stichting Groene hart van Mariahout bezig om op een andere manier geld te verkrijgen. De stichting doet mee aan de Rabo Clubkas campagne en iedereen, die het processiepark een goed hart toedraagt, kan donateur worden.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend terecht bij de parkwerkers of bij Henk Hulsen, mail: info@groenehartmariahout.nl. Belangstelling om het park mee te onderhouden? Ook daarvoor kunt u zich aanmelden.