Een deel van de vrijmarkt tijdens Koningsdag Beek en Donk in 2019
Een deel van de vrijmarkt tijdens Koningsdag Beek en Donk in 2019 Foto: Johan Maas

11 aanmeldingen vrijwilligers bij panel

Helft inwoners vierde geen Koningsdag

Tekst: Nikki Barten

Laarbeek – Bijna de helft (45%) van de inwoners vierde dit jaar geen Koningsdag. Dat blijkt uit TipLaarbeek.nl, een representatief burgerpanel dat eens per 6 weken lokale enquêtes verstuurt. Een kwart van de inwoners was te vinden in Beek en Donk. 10% van de inwoners vierde Koningsdag buiten de gemeente Laarbeek. Zij waren te vinden in Den Bosch, Eindhoven, Helmond of Gemert.

De inwoners die geen Koningsdag vierden waren op vakantie, gingen niet vanwege het slechte weer of hadden een andere reden om geen Koningsdag te vieren.

Aanmeldingen
Vooral Koningsdag Beek en Donk was negatief in het nieuws (op social media). De organisatie had te kampen met een groot vrijwilligerstekort en heeft gedaan wat zij kon. Door het slechte weer kwamen veel standhouders niet opdagen. De respondenten waarderen de inzet van de organisatie in Beek en Donk. Via het Tip-panel konden mensen zich aanmelden om mee te helpen met de organisatie van deze dag. Voor Beek en Donk meldde zich maar liefst 11 personen aan. Er gloort dus hoop aan de horizon voor Koningsdag Beek en Donk 2020.