Hanging baskets op het Heuvelplein
Hanging baskets op het Heuvelplein Foto: Mark Barten

Fleurig Heuvelplein door grote hangende bloembakken

Tekst: Alexander Brutsaert
Foto: Mark Barten

Beek en Donk - Op het Heuvelplein hangen sinds dinsdag 28 mei hanging baskets. Met deze bloembakken aan de lantaarnpalen wil het Heuvelplein zorgen voor een mooie uitstraling van het plein.

Idee
Het initiatief voor deze grote bloembakken komt van de ondernemers van het plein zelf (via Ondernemersvereniging Heuvelplein) en Centramanagement Laarbeek. Het project is financieel gesteund door Ondernemersfonds Laarbeek en de gemeente Laarbeek.

Aanpak en werking
De fleurige baskets hangen aan 25 lantaarnpalen verspreid over het gehele beleefplein. De korven zijn gevuld met een zogenaamde butterfly-mix. De planten zijn voornamelijk petunia's en bidens. Dat zijn twee planten die bijdragen aan het verbeteren van de biodiversiteit. Bovendien zijn deze bloemen nuttig voor insecten. De verzorging van deze plantsoorten gebeurt professioneel. Het geven van water gebeurt meestal in de avonduren of 's nachts.

Het hele jaar door?
De baskets hangen er sinds 28 mei en, als het weer een beetje meezit, kunnen de manden blijven hangen tot in november. Het belooft te gaan resulteren in een geweldige bloemenpracht.