Vlnr: Gerrit van Kaathoven, Willem van Pelt, Peter van der Burgt, Bas van Pelt (boven) en Max van Pelt
Vlnr: Gerrit van Kaathoven, Willem van Pelt, Peter van der Burgt, Bas van Pelt (boven) en Max van Pelt

'Zilvervloot' voor Sint Servatius Gilde

Lieshout - Vol enthousiasme en hongerig naar 1e plaatsen in de wedstrijden bij het 775-jarige jubilerende H-Kruisgilde uit Gerwen, verzamelen een aantal gildebroeders en partners bij het Paviljoen van het Sint Servatius Gilde om naar Nuenen af te reizen.

Een aantal gaat ook per fiets, en verschillende broeders gaan door omstandigheden rechtstreeks. De verzengende warmte was om 10.30 uur al goed te voelen. Ons koningspaar Piet en Annie van Lierop waren al ruim voor negen uur in Nuenen voor de officiële verplichtingen van de koningsparen, Keizers en/of Hoofdmannen. De broeders van het H-Kruisgilde uit Gerwen hadden een mooie locatie in Nuenen rond de molen. Veel parkeer gelegenheid en fietsenstalling, bewijzering van de locaties voor het schieten, vendelen, trommen en bazuinblazen en niet te vergeten de tentoonstelling. Naar mate het opstellen voor de optocht naderde, steeg ook de temperatuur! De organisatie heeft wel een watertappunt ingelast vanwege de hitte, wat dus zeer welkom was. Na de massale opmars van de 55 deelnemende gilden, de welkomst en openingswoorden waren uitgesproken konden de gildebroeders de onderlinge wedstrijden beginnen. Er is vurig maar broederlijk gestreden en dat is mooi om mee te maken, ook voor de vele bezoekers die een gildedag nog nooit hadden bezocht en duidelijke vragen stelden over het wel een wee van de gilden. Met enige vertraging komt dan de uitslag van de wedstrijden;

Uitslagen, alles bij de gastgilden is als volgt: Vendelen Groep 1e prijs Servatiusgilde; met Willem van Pelt, Maarten Engels en Peter v. d. Burgt. Vendelen individueel jeugd 1e prijs Bas van Pelt- Servatius. Vendelen 1e prijs Senioren Peter v.d. Burgt - Servatius. Trommen 1e prijs Gerrit van Kaathoven – Servatius. Schieten 1e Jeugd Vogel - Max van Pelt - Servatius. Optocht 3e prijs - Servatius.

Voorwaar een prachtig resultaat met tropische temperaturen en dan het gilde met recht zeggen: Zo… nu eerst een Bavaria, en dat werd er toevallig nog getapt ook. Het zag er blauw, gezellig ondanks de warmte.

Maarten Engels