Afbeelding

Buurt wil geen supermarkt op de plaats van 't Anker

Onlangs heeft een door de gemeente in de arm genomen adviesbureau eindelijk met de buurtbewoners en overige direct betrokkenen bij 't Anker gesproken over de toekomst van dat gebouw.

Eerder al zijn we vanuit De Werkgroep met een aantal omwonenden in gesprek gegaan. Daarbij kregen we van iedereen te horen dat men geen supermarkt op de plaats van 't Anker wil. De uitkomst van het overleg tussen adviesbureau en buurtbewoners is voor ons dan ook geen verrassing. Jammer dat de wethouder niet eerder ook al hetzelfde idee gehad heeft en pas door verzet vanuit de Raad met de buurt is gaan praten.

Wij vinden dat dit eigenlijk een standaardprocedure moet zijn. Alleen door te horen wat de opvattingen van direct betrokkenen zijn, weet je bij het nemen van een besluit waar wel en waar geen draagvlak voor is.

In de raad hebben we als fractie gepleit voor een breder onderzoek naar de toekomst van 't Anker. Uiteraard zijn we blij dat dit pleidooi door een grote groep omwonenden wordt onderschreven. Als raadsfractie zullen we de verdere ontwikkelingen kritisch blijven volgen. En daarbij uiteraard de suggesties en opmerkingen vanuit de buurt serieus meenemen in onze overwegingen.

Raadsfractie De Werkgroep

Afbeelding