Afbeelding
Foto:

Zonnebloem Lieshout naar Openluchtmuseum Arnhem

Lieshout - Al maanden geleden was vastgelegd dat de Zonnebloem Lieshout op 28 mei een dagtochtje naar het Openluchtmuseum in Arnhem zou ondernemen, nietsvermoedend dat er die dag van alles het tot een lastige dag zou kunnen maken.

Allereerst was er de nationale openbaar vervoersstaking, code oranje voor het verkeer, wat zou dat betekenen voor de heen- en terugreis? Dan was er het voornemen van Pluvius om er die dag een extreem natte dag van te maken, code oranje voor het weer, met name geconcentreerd boven de Veluwe…

Maar de soep wordt vaak niet zo heet gegeten als dat deze wordt opgediend, dus was het 's ochtends rond negen uur alweer droog in Lieshout en zo konden de gasten op hun gemak in de bus instappen. Half tien werd er vertrokken en op weg naar Arnhem losten de files zich voor stuk voor stuk op, zodat er normaal kon worden doorgereden. In Arnhem regende het wel, maar niet zo dat het een probleem was. Bovendien was de eerste stop in het museum direct bij aankomst de kasteelboerderij, waar de koffie en appeltaart wachtte.

Tot aan de lunch was er ruimte om het park te gaan bekijken, sommigen gingen vanwege de regen naar de Canon van Nederland die in het hoofdgebouw is te bekijken. Anderen trotseerden de regen, die reuze mee viel, zodat niet eens iedereen een paraplu gebruikte.

Na de uitstekend verzorgde lunch stopte het zowaar met regenen en werd het zelfs mooi wandelweer. Veel gasten maakten gebruik van de tram om een gedeelte van het park te bezoeken dat je te voet niet gemakkelijk zou doen. Daarbij werden elkaar volop tips doorgegeven om sommige dingen zeker te gaan bekijken.

En dan is het al snel weer tijd om te vertrekken, maar eerst nog even terug naar de kasteelboerderij voor een glaasje fris. Op de terugweg was er de normale verkeersdrukte en iets na vijf uur werd er weer gestopt voor het Franciscushof in Lieshout. De 29 gasten en 15 begeleiders kijken terug op een zeer geslaagd uitstapje, dat met steun van de Dorpsraad Lieshout en de Rotary georganiseerd kon worden.