Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

"Met z'n alle naar buiten!"

Stichting Speelplezier opent speelgelegenheid Plan Strijp

Tekst: Marieke Bloemberg
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Aarle-Rixtel - Stichting Speelplezier heeft de afgelopen weken, in samenwerking met Werkgroep Strijp, hard gewerkt om een mooie speelgelegenheid te creëren voor de kinderen van de buurt Plan Strijp in Aarle-Rixtel. Afgelopen zaterdag was de opening van de speeltuin. Buurtbewoners en wethouder Ria van der Zanden waren daarbij aanwezig.

Stichting Speelplezier werd drie jaar geleden opgericht, omdat er te weinig speeltuinen en speelmogelijkheden waren in Aarle-Rixtel. "Als we hier in de buurt Strijp rond liepen, merkten we dat er de laatste jaren weinig kinderen buiten speelden", vertelt Bert Biemans, voorzitter van Stichting Speelplezier. De stichting kon natuurlijk niet zelf de speeltuin bouwen en daarom is de Werkgroep Plan Strijp opgericht.

Knipoog naar het verleden
"Wij hebben de kinderen van Plan Strijp zoveel mogelijk betrokken bij de bouwplannen. Op initiatief van de Werkgroep hebben alle kinderen een tekening gemaakt met daarop hun top 5 van leukste speeltoestellen", gaat Bert verder. Het resultaat is dat de speeltuin bestaat uit speeltoestellen die de kinderen zelf uitgekozen hebben. Een stukje verderop is ook nog een voetbalveldje voor de jeugd. Naast de prachtige speeltoestellen is er ook een bord met logo ontwikkelt door Ria Nolen en Henk van Beek. Op het logo staan spelende kinderen met een knipoog naar de historie van deze wijk. Zo staat er een verwijzing naar de gevonden Romeinse spullen. "Een prachtig logo!"

Verwennerij
Samen met één van de kinderen knipte wethouder van der Zanden de linten door van een heuse waterspeelplaats. Samen moesten ze even flink pompen om het eerste water eruit te laten komen. Dat beloofd veel spetterplezier op de warme dagen. Ook kregen alle kinderen een cadeautje en mochten ze meedoen aan een loterij, waarbij er verschillende prijzen te winnen waren zoals een voetbal of frisbee. Wethouder van der Zanden sprak ook een kort woordje. Ze hoopt dat de kinderen nu veel buiten gaan spelen en niet binnen achter kleine schermpjes blijven zitten. En dat lieten de kinderen zich geen tweede keer zeggen!

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding