Afbeelding
Foto:

Kleurrijk jeugdkamp BC Mixed

Beek en Donk/Elsendorp – In een prachtig weekend met veel zon hebben 55 kinderen en 16 begeleiders van Badmintonclub Mixed op en top genoten van een super jeugdkamp. Met als thema 'insecten' was het een kleurrijk kamp, mede door de prachtige aankleding.

Grote schilderingen van bijen, vlinders en rupsen versierden de eetzaal en de slaapvertrekken. Ook de keukenstaf had het menu aangepast op het thema. Bij terugkomst was iedereen moe maar zeker ook heel erg voldaan. Over twee jaar is het weer zover.

Op vrijdagmiddag verzamelden alle kinderen zich met hun ouders bij sporthal d'n Ekker in Beek en Donk. De begeleiding stond al klaar om alle bagage naar de kampeerboerderij in Elsendorp te vervoeren. Vanwege de leeftijd waren er dit jaar twee groepen die gingen fietsen en de anderen werden per auto vervoerd. Nadat de slaapzalen waren ingericht en de keukenstaf een lekker soepje en een broodje had uitgedeeld was het tijd voor het openingsverhaal. De begeleiders waren allemaal verkleed als insect. En ze zoemden en vlogen vrolijk rond op de kampeerboerderij. Maar er dreigde gevaar als het nacht zou worden. Gelukkig waren alle kinderen er om ervoor te zorgen dat er niets zou gebeuren.

De volgende ochtend was het knutseltijd. In zes groepen gingen de kinderen aan de slag met het maken van een insectenverblijf. Na het bedenken van de ideeën werd er zeer fanatiek geknipt, geverfd, gekleurd, geplakt en ingepakt. Een ook de 'kleding' voor de presentatie werd daarbij niet vergeten. Rond het middaguur kwamen ook de allerkleinsten naar de kampeerboerderij om een middagje van het jeugdkamp te proeven. Voor deze mini's van 4 en 5 jaar oud was het een hele belevenis. Zij gingen in een groepje het bos in voor vijf hele leuke spellen. De oudste jeugd was ook in dat bos, zij speelden levend stratego 'insecten-style'. Na de heerlijke barbecue werden de mini's weer opgehaald en was het tijd voor de presentatie van de bouwwerken. Stuk voor stuk mooie insectenhuizen en prachtige optredens. En de dag was nog niet voorbij. De middelste jeugdgroep kwam terecht in een escaperoom waar ze via puzzels, landkaarten, blacklight en verborgen aanwijzingen de oplossing voor allerlei sloten moesten vinden. En de oudste jeugdgroep kreeg een geweldige pubquiz voorgeschoteld. En toen de klok twaalf sloeg en de kleinsten al lang op één oor lagen werd de oudste jeugd overvallen door een boswachter die hun hulp nodig had. Het was tijd voor het nachtspel. Langs 'mega mensen etende insecten' moesten goudklompjes worden verzameld. En dat geblinddoekt in groepjes van twee. Het gegil is nu nog te horen in de bossen rond Elsendorp.

Op de slotdag stond de traditionele zeskamp op het programma. De weergoden hadden er ook zin in en onder het genot van een lekker muziekje werden alle spellen fanatiek en sportief afgewerkt. IN de ochtend waren de tassen al ingepakt en na een laatste ronde over de grote stormbaan maakte iedereen zich weer op voor de terugreis. Daarmee kwam een einde aan het Jeugdkamp 2019: thema Insecten.

Alle foto's van het kamp staan binnenkort op de fotopagina van www.bcmixed.nl. Je volgt de vereniging ook op Facebook, Instagram en Facebook.