Vlnr: Wethouder Monika Slaets, Nicolas van de Griendt, Burgemeester Van der Meijden en Eliza Galajeva
Vlnr: Wethouder Monika Slaets, Nicolas van de Griendt, Burgemeester Van der Meijden en Eliza Galajeva Foto: Martin Prick

Twee Nederlandse kampioenen gehuldigd

Tekst en foto: Martin Prick

Laarbeek - Twee Nederlandse kampioenen werden maandag 17 juni gehuldigd door burgemeester Van der Meijden in het gemeentehuis. Eliza Galajeva (15) uit Aarle-Rixtel en Nicolas van de Griendt (29) uit Beek en Donk werden eerste van Nederland in hun tak van sport.

Hiphop
Nadat de familie van beide kampioenen zijn ontvangen in de raadszaal met koffie en gebak mag Eliza laten zien waarom ze de eerste prijs heeft gewonnen in de dansdiscipline Hiphop. Met muziek van de telefoon, versterkt door de installatie van de gemeenteraad laat ze zien, dat ze erg bedreven is deze tak van de danssport. Ze zit op les in Gemert en danst zowel solo als in een groep van 6 mensen. Ze wil graag doorgaan naar een hoger niveau. Maar dan moet ze nog meer trainen dan de 5 keer per week, die ze nu al doet. Misschien wil ze wel doorgaan in het geven van lessen in haar danssoort. Eliza is leerling van het Jan van Brabantcollege in Helmond, waar ze volgend jaar hoopt te slagen voor haar diploma Mavo.

Bodybuilding
Nicolas van de Griend is spastisch en woont zelfstandig. Hij werd knap Nederlands kampioen A-niveau Bodybuilding. Hij won op 14 april de eerste prijs in de Fit & Able Division. Zijn grootste hobby is schilderen. Burgemeester Van der Meijden benadrukt het bijzondere van de combinatie expressie en krachtsport. René Groenen is de trainer van Nicolas. Hij wil Nicolas klaarstomen voor de SAP (Strength and Physique)-cup. Hij wil dan deelnemen in de klasse Men's Physique. Hij heeft nu een goed gewicht, als hij zwaarder is dan de 65 kilo van nu moet hij ook aan hogere eisen voldoen. Behalve aan speciale oefeningen moet Nicolas zich ook aan een speciaal dieet houden. Nicolas wil eigenlijk deelnemen aan de Paralympische spelen, maar voor deelname aan die wedstrijden worden nog hogere eisen gesteld. Dan moet hij bijvoorbeeld in zijn huidige gewichtsklasse 100 kilo kunnen 'drukken', in plaats van de nu vereiste 80 kilo.

Zowel burgemeester Van der Meijden als (sport)wethouder Monika Slaets tonen erg veel belangstelling voor de twee Laarbeekse kampioenen. Voordat ze op de foto mogen krijgen ze ieder een mooie bos bloemen en een cadeaubon uitgereikt. Burgemeester Van der Meijden benadrukt dat ze voor de bon iets voor zichzelf moeten kopen.

Afbeelding