Inspiratietuin bij de moerbeiboom in Glorieuxpark te Eindhoven. Rechts zr. Wilfrida en links zr. Marianne
Inspiratietuin bij de moerbeiboom in Glorieuxpark te Eindhoven. Rechts zr. Wilfrida en links zr. Marianne Foto:

Zuster Wilfrida zegt: Dank!

Graag wil ik via DeMooiLaarbeekKrant naar jullie allen mijn dank uitspreken. Ik had gevraagd om een sobere, korte, eenvoudige afsluiting bij gelegenheid van de sluiting van ons klooster en ons definitieve vertrek uit Mariahout. Maar… het was niet sober, het was niet eenvoudig, het was 'Groots' om met Guus zijn uitroep te spreken. Daarom wil ik degenen die meegewerkt hebben om deze dag tot een 'glorieuze' te maken hartelijk danken.

Lof en dank aan het organiserend comité uit het midden van Zorg om het dorp en Erfgoed Glorieux, aan pastoor J. Verbraeken en zijn medevoorgangers in de kerk, de samenstellers van het misboekje, de versieringengroep, de koren Omase, Marcanto en Rejoice met hun dirigenten en organist/pianist, het gilde St. Servatius, de leerkrachten en de kinderen die bloemen gemaakt hadden, harmonie St. Caecilia, burgemeester F. van der Meijden met echtgenote en wethouder J. Briels, de mensen van het Buurthuis, de Grottendorfers, huismeester Jos en zijn vrouw, en last but not least: al de parochianen, vrienden en bekenden.

We zijn dankbaar voor de prachtige eucharistieviering waarin de zeven werken van barmhartigheid centraal stonden, voor het Ereblijk van de gemeente Laarbeek met het beeldje dat de drie samenstellende voormalige gemeentes symboliseert, voor de bloemen, de hartelijke toespraken van Erik Lindeman, Laurens van Deursen, Ger Aarts, het boek met de dierbare herinneringen, voor de mooie brieven en kaarten, voor de fototentoonstelling en de diapresentatie, voor warme receptie met veel emotionele ontmoetingen. Dankbaar voor de gulle gaven die ten goede komen van de stichting Wereldouders.

Ja, er zijn voldoende foto's gemaakt! Mede dankzij de Afscheidsspecial van Zorg om het dorp, de aandacht in de kranten, en de inzet van u allen is het een onvergetelijke dag geworden. Er zit pit in het dorp! Mede namens zuster Cecile, algemene overste, zr Marianne en al mijn medezusters wens ik jullie het allerbeste toe: het gaat jullie goed!

Zr Wilfrida Voets