Nog meer samen delen

Delen moet ie niet alleen met zijn zusje maar ook op de vrijdagochtend met vriendinnetje Eef. Zo waren we onlangs met Eef en haar opa en oma in de bossen in Mariahout waar een leuke speeltuin is gemaakt. De kids kunnen hier heerlijk spelen en wij nemen koffie en wat lekkers mee. Als het bij mij naar zijn mening te 'gezond' in de tas is, loopt ie zonder schroom naar oma Jannie en zegt ie: 'Oma Jannie, heb jij nog iets, wij willen 'nie wasond' is.

Nu hebben ze daar een kabelbaan die Eef en Siem in het begin wel spannend vonden. Maar na een paar keer erop gezeten te hebben, wilden ze hier natuurlijk ook tegelijk op. Opa Peter bedacht zich niet en zette Eef en Siem tegelijk op het zitje van de kabelbaan. Nu moesten ze allebei goed vasthouden maar dit ging prima. Ze kregen er steeds meer lol in. Ook wij. Onze camera werd in de aanslag genomen en we gingen onze dochters eens laten zien hoe gezellig het daar in de bossen was. De dochter van opa Peter en oma Janny reageerde verbaasd: 'Nou ik vind dat jullie nogal durven ik weet niet of ik dat wel gedurfd zou hebben.' Maar ook wij als opa en oma leren te delen.

Zo was Eef op een middag ook bij ons op bezoek met haar oma. Samen gezellig buiten spelen. Er kwam een balschietspelletje voor de dag waarbij de een het balletje moet wegschieten en de ander moet het balletje vangen met zo'n zelfde korfje. Alleen hebben die korfjes verschillende kleuren. Eef had de oranje, Siem de blauwe. En wat gebeurt er: Siem boos op Eef af, ik wil de oranje. Eef verdedigt natuurlijk het oranje korfje en ze vinden elkaar even niet meer aardig. De oma's bemiddelen, er wordt een compromis gesloten met de kleintjes en de korfjes verwisselen zonder boosheid van hand.

Afgelopen vrijdag waren we op de kinderboerderij in Nuenen. Zeer leuk parkje met speelactiviteiten voor de kinderen. Achterin het park staat een speelhuisje waarin ze ongestoord kunnen spelen. We hebben Siem en Eef bijna niet gezien. De opa's en oma's konden gezellig bijkletsen en we moesten ze letterlijk uit het huisje halen toen we gingen. Ze waren zo eensgezind, zo gezellig kunnen ze samen gelukkig meestal ook zijn.