Afbeelding
Foto:

Zomerborrel met Duo Ace tijdens Koffie-uurtje in de Huiskamer

Lieshout – in de Huiskamer van Lieshout wordt vrijdag 28 juni om 10.00 uur het koffie-uurtje gehouden, het bekende netwerkuurtje. In de eerste plaats wordt met het koffie-uurtje een gezellig samenzijn beoogd. Uit deze ontmoetingen, vooral voor senioren, kan langzaamaan een netwerk ontstaan van bekenden die elkaar over en weer kunnen ondersteunen, wanneer daar behoefte aan ontstaat. Met enige regelmaat worden ook gastsprekers uitgenodigd die iets komen vertellen over een onderwerp dat Lieshoutse senioren aanspreekt. Dat is een bijkomend doel. Maar aan de vooravond van de zomervakantie houden ze het luchtig: het koffie-uurtje wordt opgeluisterd door het zangduo Cor en Ans.


De zorg is veranderd
Verzorgingshuizen of bejaardenhuizen zijn verdwenen. Dat is snel gegaan. Misschien wel te snel. Overheden en instanties verwachten steeds meer dat mensen langer zelfstandig en in hun eigen omgeving blijven wonen. Zelfredzaamheid en zogenaamde samenredzaamheid worden dan belangrijker. Hoe ga je daarmee om? Je moet dat voor jezelf goed regelen. De ondersteuning en hulp nemen andere vormen aan. Daarom is het goed dat er mensen om je heen zijn, het netwerk, met wie je samen kunt optrekken, aan wie je hulp kunt vragen als dat nodig is, maar ook aan wie je hulp kunt aanbieden. Je moet er tijdig voor zorgen dat je niet alleen staat. Inmiddels zijn er al heel wat mensen die de weg naar het koffie-uurtje hebben gevonden om daar hun netwerk uit te breiden.

Zangduo Ace
Ans en Cor Bekx uit Someren treden op onder de naam 'Duo Ace'. Beiden komen uit het basisonderwijs, waar ze veertig jaar werkzaam zijn geweest. Na deze actieve tijd hebben ze zich toegelegd op de tweestemmige uitvoering van liedjes vanaf de zestiger jaren tot nu. Hun repertoire bestaat uit bekende vrolijke en soms een tikkeltje serieuze luisterliedjes in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Iedereen kent wel het liedje 'Vluchten kan niet meer' van Frans Halsema of 'Ramona' van de Blue DIamonds of 'Habanero' van Caterina Valente. Met hun wordt de zomervakantie ingeluid: gezellig met wat hapjes en drankjes toe.
Jullie zijn welkom a.s. vrijdag vanaf 10.00 uur in de Hofkamer van Franciscushof.