Afbeelding
Foto:

Badminton Club Lieshout sluit seizoen af

Lieshout - Zowel de senioren als de jeugd van Badminton Club Lieshout hebben middels een leuk uitstapje het seizoen afgesloten. De jeugd is naar Oirschot geweest waar ze in de weilanden boerengolf én levend ganzenbord hebben gespeeld. De senioren bleven dichter bij huis: zij hadden een leuke middag én avond op het scoutingterrein in Lieshout.

Afsluiting seizoen
Formeel is het seizoen voor de badmintonners nog niet voorbij. Zij hebben nog enkele speelavonden, voordat ze hun rackets voor een verdiende zomervakantie kunnen opbergen. Op woensdagavond 4 juli is de laatste speelavond van het seizoen 2018/2019 en wordt het seizoen dus formeel afgesloten. Voorafgaand daaraan hebben de badmintonners alvast een voorproefje op de zomervakantie genomen.

Jeugd
De jeugd van de badmintonvereniging was hiervoor onder leiding van vrijwilligers Tim van Bommel, Bianca Heuvelmans, Wouter van Vijfeijken en Isa Verkoeijen naar Oirschot gereden. Daar hebben zij eerst een 'potje boerengolf' gespeeld. Met vier teams speelden ze tegen elkaar in de hobbelige weilanden. Uiteindelijk wist het team van Jop, Stijn, Angela en Wouter het parcours met de minste slagen af te leggen: zij hadden slechts 67 slagen nodig. Het team met Floris, Imke, Jools en Bianca werd met 79 slagen tweede. Ruim daarachter zat het team met Sem, Rik, Froukje en Isa met 89 slagen op de voet gevolgd door het team met Thijs, Maud, Ilse en Tim die 90 slagen nodig hadden om het parcours af te leggen. Na afloop van het boerengolf werd nog een leuk en gezellig 'levend ganzenbord' gespeeld, voordat de jeugd gezamenlijk een eenvoudige -doch voedzame- lunch verorberde (frites en frikandel) en weer naar huis ging.

Senioren
De senioren hadden deze keer een wisselend evenement georganiseerd op het terrein van Scouting Lieshout-Mariahout. Laat in de middag werd gestart met een wedstrijdje 'kubben'. Het omgooien van de houten blokjes is tijdens de gezondheidsrace 2.0 ooit door een Mariahoutse vereniging geïntroduceerd en wordt inmiddels regelmatig gespeeld. Onder leiding van Ingrid Bergé, die dit onderdeel voor haar rekening nam, werd er lustig op los geworpen. Na het kubben was het tijd voor een interessante én leuke 'kookclinic'. Maartje van Velthooven van 'groene catering Pompoen en Aubergine' uit Mariahout had voor deze clinic een aantal passende recepten geselecteerd en de ingrediënten meegebracht. Gezamenlijk hebben de badmintonners daarna de gerechten bereid, die op veel complimenten konden rekenen. Vrijwilliger Bert Manders verzorgde naast deze 'groene gerechten' het vleesgedeelte van de barbecue, die inmiddels stond te roken. Alle gerechten bij elkaar vormden een prima maaltijd die op het gezellige scoutingterrein genuttigd werd.

Samen
Door de goede zorg van Marc Janssen, die naast vrijwilliger bij Badminton Club Lieshout óók vrijwilliger bij de scouting is, werd het een leuke, gezellige en toch ook leerzame avond. Mede doordat alle deelnemers, niet alleen tijdens de kookclinic, hun handen uit de mouwen staken werd het een leuke en gezellige avond, die 'samen werd georganiseerd' en 'samen werd ingevuld'.