Afbeelding
Foto: Daphne Poulisse

Zomershow RC de Oude Molen 'De Mini-Rollergames

Tekst: Marieke Bloemberg
Foto's: Daphne Poulisse

Beek en Donk - Na maanden van voorbereiding was het dan eindelijk zover: de zomershow van RC de Oude Molen. Op zondag 23 juni mochten de rijdsters eindelijk laten zien waar ze al die maanden zo hard aan hebben gewerkt met hun trainsters en werkgroepen. En het was wederom een groot succes!

De dag begon met de laatste puntjes op de i te zetten. Na de laatste training begonnen bij sommige meiden de zenuwen al een beetje te komen. Vooral de rijdsters die voor de eerste keer meededen was het erg spannend. Nog even een lekker hapje eten en zo konden ze beginnen met haren en make-up. Het is altijd even stressen of alles op tijd klaar is, maar gelukkig waren ze op tijd.

Uitverkocht
Beide shows waren uitverkocht en de zaal zat vol met papa's en mama's, broertjes en zussen, opa's en oma's. Iedereen zat vol spanning te wachten tot de show zou beginnen. De show begon met twee rijdsters in mooie witte jurken met daarop de vijf ringen van de Olympische Spelen. Elke Olympische Spelen wordt geopend met een openingsceremonie en de fakkel met vuur. Zo werd ook de Mini-Rollergames geopend. Alle rijdsters verkleed als vuurvlammen vlogen over het podium. Vervolgens kwamen er allerlei verschillende sporten aanbod die telkens geïntroduceerd werden met een klein beetje historie. Zo was er een echte bokswedstrijd te zien waar rake klappen werden uitgedeeld. Maar ook gewichtheffen. Zeven sterke rijdsters reden met halsters van wel vijftien kilo rond. Het was spectaculair.

Het is ongelofelijk om te zien wat deze meiden, die allemaal jonger dan tien zijn, allemaal kunnen. Van perfecte rondjes tot hard voor- of achterwaarts, niets is te veel voor deze rijdsters. Zo hadden ze een heuse massasprint en een wielerwedstrijd. En alle rijdsters waren prachtig gekleed in de stijl van de sport. Zo droegen de synchroonzwemmers prachtige badpakken vol met glitters. Vlak voor de pauze was er de felbegeerde medaille ceremonie. Alle rijdsters in blauwe jurken met ieder een kleur: goud, zilver of brons. Met een luid applaus werd het eerste deel van de show afgesloten en kon iedereen genieten van een drankje en een stukje cake. Ook konden er lootjes gekocht worden voor een loterij waarbij er vanalles te winnen viel, bijvoorbeeld een eenhoorn lampje voor op het nachtkastje. De opbrengst van de cake en de loterij is voor de World Roller Games in Barcelona die starten op 4 juli.

Spectaculaire afsluiting
Na de pauze was het meteen een feest. Cheerleaders opende het tweede deel en cheerde er vrolijk met hun pompoms. NK Kampioen Dieneke van Dommelen sloot de rij af met een prachtige kür met pirouette en sprongen waarbij de zaal telkens applaudisseerden. Maar de echte afsluiting was het mooist van allemaal. Alle rijdsters kwamen in witte jurken met tutu's en de ringen van de olympische spelen. Ze reden een prachtige kür waarbij het licht op een gegeven moment doofde en bij alle rijdsters lichtjes gingen branden op hun pakjes. Het was een sprookjesachtige afsluiting van wederom een spetterende Zomershow.

DeMooiLaarbeekkrant wil de rijdsters van RC de Oude Molen veel succes wensen op de World Roller Games in Barcelona. Bekijk alle foto's van de zomershow op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding