Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (BenD)

Waaghalzen vliegen met SplasH de lucht in

Tekst: Ans van de Kerkhof
Foto's: Marcel van de Kerkhof (Beek en Donk)

Beek en Donk - Ervaren hoe het is om gelanceerd te worden en veilig in het water te landen? Dat kon zondag 23 juni aan het kanaal in Beek en Donk. De Teugelders hadden weer een mooi evenement bedacht: een jumpblob. Je gaat op de blob liggen en de rest van het team springt erop. Degene die het hoogst komt wint de wedstrijd.

Waarom een blob? Dirk-Jan Spierings, medeorganisator van het geheel, vertelt: "Om iedereen kans te geven hiernaar toe te komen en mee te doen, zonder dat er veel werk of voorbereiding vooraf nodig is. We merkten dat het boten bouwen verslapte, en dus hebben we iets anders bedacht: de blob."

Jammer genoeg hebben ondanks de goede weersvoorspellingen, en het schitterende weer slechts 3 teams zich aangemeld via de website. "We hopen dat er nog mensen zich spontaan aanmelden hier vanmiddag", vertelt Dirk-Jan voorafgaand aan het evenement. Gelukkig komen er een aantal enthousiastelingen bij, die gedurende de middag in steeds wisselende samenstellingen mensen weten te motiveren om mee te doen. Wethouder Greet Buter, die mede voor de presentatie zorgt, heeft de lachers op haar hand als ze stelt: "Er ligt blijkbaar nog meer uitdaging in het op de blob komen, dan ervan af."

Uiteindelijk hebben 13 teams een gooi gedaan naar de prijzen. Terwijl de temperatuur tropische waarden bereikt, stijgt de stemming bij het publiek ook. Met de Party Freunden op het podium bereikt de middag zeker zijn hoogtepunt. Alle deelnemende jeugd krijgt een medaille en een goodybag van Jumbo. Een geslaagde middag, die uiteraard eindigt met een prijsuitreiking. Wie kwam het hoogst?

Uitslagen
Volwassenen:
1 Team 30+ (Hans, Gijs, Tom) 8 meter
2 Team Teugkneuters (Maikel, Coen, Axel) 7,5 meter
3 Team Wij (Maikel, Dirk-Jan) 4,55 meter

Jeugd:
1 Team Rocketeers (Jake, Jens, Joe) 7,5 meter
2 Team LOL (Rens, Raf, Kai) 7,25 meter
3 Team Adje voor de sfeer (Melvin, Jair, Ruben) 6,2 meter
4 Team Kluyt (Ruben, Wesley, Jair) 5,85 meter
5 Team Alleen (Naomi, broer van) 5,10 meter
6 Team GODL (Rens,Kai, Ties) 4,75 meter
7 Team De Dolle Minas (Lieke, Evi) 4,5 meter
8 Team Gekke Hendrixs (Plien, Lenn) 3,8 meter
9 Team Zonder genade (Juul, Floor, Didi) 3,5 meter
10 Team Twins (Raff, Lenn) 3,5 meter

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding