Afbeelding
Foto: KiKo

Leerlingen KiKo maken groot succes van laatste musical

Tekst: Stijn Geene (MLTeenz)

Aarle-Rixtel – Voor de laatste keer dit seizoen klinkt er nog kindergezang en muziek uit De Dreef. De kinderen van KiKo hebben nog flink geoefend om deze laatste musical tot een groot succes te maken.

Het was jammer genoeg alweer zover, de laatste musical van het seizoen van KiKo. Het was niet één musical, maar het waren twee minimusicals. Twee spektakelstukken vol met muziek, zang en dans waarin de kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Als eerste was het nooit eerder vertoonde verhaal van de Titanic aan de beurt. Inmiddels kent iedereen het verhaal van het schip dat tegen de ijsberg aan botste en zonk, maar dit verhaal was anders. Want wat gebeurde er eigenlijk met de twee verschillende groepen aan boord? Aan boord waren namelijk de rijke groep en de arme groep. Maar zij konden niet zo goed met elkaar overweg. Nadat de wel bekende ijsberg geraakt is zullen ze toch moeten overleven en dit kan alleen als ze vriendschap sluiten. En hoe kan dit nu beter dan met muziek? Want muziek verbind vinden de kinderen.

Drie Nemo's op schoolreis
Wanneer iedereen eindelijk veilig aan wal is, kan er doorgegaan worden met een tussenstuk waarin de oudere groepen samen een paar nummers zingen. Vervolgens is het tijd voor de laatste minimusical, 'Op zoek naar de drie Nemo's'. Deze musical werd volledig gedaan door de kleuters en de jonge kinderen. Tijdens deze musical verdwijnen drie Nemo's tijdens een schoolreisje. Vervolgens sluit de rest van de groep vriendschap met de haaien om de drie Nemo's terug te vinden. Gelukkig lukt dit en na een liedje samen te hebben gezongen sluit het doek en zijn de minimusicals jammer genoeg alweer voorbij.

Oefening baart kunst
Merle, Kim, Valerie, Elina, Tahra en Joep waren een paar sterren uit de musicals. Om zo'n mooie musical neer te kunnen zetten hebben ze dan ook flink geoefend. Ze hebben alle liedjes veel met elkaar gezongen, de teksten geleerd maar ook nog de danspasjes. Een musicalster zijn is best hard werken. Maar het lastigst was nog wel dat ze alles twee keer moesten doen. Er was namelijk een musical om elf uur en om half twee. Daarom hebben echte musicalsterren een goede conditie nodig. ''Zodra we met z'n allen op het podium staan is het alleen nog maar genieten, want samen is toch het leukst'', vertellen ze in koor. Ze vinden het dan ook erg jammer dat dit dan alweer de laatste musical van het seizoen is. Maar er werd ons al verzekerd dat er volgend seizoen weer gewoon nieuwe musicals aankomen. Kortom alvast iets om naar uit te kijken.