ba VAR ia !

Als je zo één keer in de vier weken een column mag schrijven, zou je denken dat de inspiratie je geen parten speelt en dus meer dan voldoende schrijfstof tot je beschikking hebt!

Nu, het enige wat me de afgelopen week parten speelde, was of ik voldoende water tot me zou nemen én het in en uit moeten terugkijken van gespeelde voetbalsituaties.

Voorwaar twee héél belangrijke zaken, maar ook 'dingen' die je niet altijd tot je beschikking hebt, niet altijd nodig hebt, waar je plezier aan beleeft, maar je je soms ook aan ergert, die te pas en te onpas jouw pad bewandelen, waar je opgewonden van geraakt, ziek van wordt, blij of juist chagrijnig....Noem maar op.

En het mooie van beide is, is dat deze gegevens nooit en te nimmer voor iedereen hetzelfde gelden. Alhoewel je gauw genoeg in de gaten hebt, met welke pet op, er eentje 'gedronken' wordt, er een situatie 'gecontroleerd' wordt!

In afgelopen dagen durf ik toch wel te stellen, nee...ben ik er zelfs van overtuigd, dat het ene méér geliefd is, dan de ander ooit zal worden. Hoewel de meningen dus heel divers kunnen zijn, staat toch wél als een paal boven water, dat het gerstenat veel heeft gevloeid deze week en heeft ook de VAR weer een rol gespeeld ( en nog...) in het W.K. voor dames, in dit geval.

Maar hoe je er ook tegenaan kijkt, je beslist bij het ene zélf wat je er mee doet...je drinkt het wél of niet en bij de ander is er helaas geen keuze...je hebt te accepteren wat het kleine tv-schermpje zegt. De scheids beslist dan en ook dát hebben we maar weer te accepteren.

Kortom...je kunt van beiden blij worden, ziek, zwak of misselijk en zeker als het nét weer in het nadeel zou uitvallen van 'ons Nederland', maar mét een Bavaria in jouw hand en mét dit prachtige weer én de vakantie in het verschiet, doet het er toch niet toe wat de VAR ons te melden heeft?

Proost!

R. van den Enden