Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (Aarle-Rixtel)

Pech

Soms heb je gewoon pech of om het iets positiever te zeggen geen geluk. Enkele weken geleden hoorde ik van iemand dat hij twee spelende jonge ree kalfjes gezien had, echt jong met de witte vlekjes nog op de rug. Ik ben afgelopen weken minstens een keer of tien daar in alle vroegte rond gaan struinen, maar wat ik ook zag, geen ree kalfjes.

Een paar dagen geleden werd ik gebeld door een trouwe lezer van mijn rubriek om te melden dat je vanuit haar tuin op een sperwer nest keek waar de jongen al op de rand zaten. Ik had een afspraak gemaakt om ze te komen fotograferen bleken ze een paar uur van te voren uitgevlogen te zijn! Ze zeggen vaak tegen mij dat ik altijd geluk heb en net op het juiste moment op de juiste plaats ben, maar helaas die vlieger gaat niet altijd op.

Gelukkig zijn er mijn trouwe steenuiltjes nog die ik al enkele jaren volg en waar ik al vele foto's van heb kunnen maken. Zoals ook deze foto bij de eerste zonnestralen die het kopje van het uiltje net beschijnen. Toch weer genieten van ons Mooie Laarbeek!