Frank van der Meijden met cheque totaalopbrengst
Frank van der Meijden met cheque totaalopbrengst Foto:

Opbrengst SamenLoop voor Hoop €101.405,-

Helmond/Laarbeek - De lustrumeditie van SamenLoop voor Hoop eindigde afgelopen zondag 30 juni om 14.00 uur. In totaal 29 teams, met gezamenlijk 769 deelnemers, hebben onder tropische omstandigheden 24 uur gewandeld en daarmee extra geld bijeengebracht voor onderzoek in de strijd tegen kanker.

Ook Laarbeek was actief en volop betrokken met een team, vrijwilligers, sponsoren en uiteraard met hun ambassadeur, burgemeester Frank van der Meijden. Samen met de overige ambassadeurs betuigde hij diep respect voor wat iedereen op de atletiekbaan en het evenemententerrein van HAC in Stiphout presteerde.

Groot was de spanning bij het podium toen het eindbedrag bekend werd gemaakt. Na de slotronde hadden alle deelnemers zich verzameld rondom de eregasten. Deze eregasten strijden tegen kanker of hebben de ziekte overwonnen. Tijdens de SamenLoop mochten zij overigens als extra stimulans genieten van een compleet verzorgde brunch en een diner. Die klus werd geklaard door een team o.l.v. voormalig voorzitter van SamenLoop voor Hoop én duizendpoot, de heer Bert van Brakel. Zij werden daarbij ondersteund door de vrijwilligers van regionaal Inloophuis De Cirkel.

René van Luytelaar, inwoner van Laarbeek én tevens voorzitter van SamenLoop voor Hoop Helmond/Laarbeek, sprak trots van een ongelooflijke en buitengewone mooie prestatie. "We hebben als organisatie een jaar geleden gezegd: We dromen van een ton! Dat hebben jullie nu allemaal samen gerealiseerd. Prachtig!"

Van de totaalopbrengst komt €20.000 ten goede aan Regionaal Inloophuis De Cirkel. De overige 80% gaat naar KWF en wordt besteed aan de bekostiging van kankeronderzoek.