Afbeelding
Foto:

NINArgentina

NINArgentina

'NINArgentina staat voor: 'Nina en Argentina' . Dat is Spaans voor 'Nina in Argentinië'. Ik ga een halfjaar op highschool in Argentinië en daarna een halfjaar naar Noord-Amerika op highschool. In deze maandelijkse column lezen jullie over mijn belevenissen daar.

FAQ (Veelgestelde vragen)
Over ongeveer twee weken vertrek ik naar Argentinië Daar blijf ik vervolgens een halfjaar. Het lijkt ergens nog ver weg, maar het is veel dichterbij dan ik vermoed. Natuurlijk moet er een hele hoop geregeld worden, van afscheidsfeestjes tot visum. Ik ga mijn vrienden en familie erg missen, maar ik heb er heel veel zin in.

'Vind je het niet heel spannend?' is een van de meest gestelde vragen van afgelopen weken. Ja, ik vind het heel spannend, maar ik kijk er vooral naar uit. Het lijkt me erg leuk een taal vloeiend te leren spreken, een nieuw land, nieuwe stad en nieuwe cultuur te leren kennen.

Een andere vraag die veel gesteld is, is 'Hoe ben je nou eigenlijk op het idee gekomen?' Die vraag heb ik ook ontelbaar keer gehoord. Het idee is eigenlijk al heel lang geleden ontstaan, in de derde of vierde klas denk ik. Toen was mijn Engels zo dramatisch slecht dat ik alleen 'yes', 'no' en 'shit' kon zeggen en dan kon ik de vraag nog niet eens verstaan. Dus ik wilde graag naar Engeland, om daar Engels te leren. Maar mijn plannen veranderden want mijn vader heeft vroeger een jaar in Amerika op highschool gezeten en dat leek me ook wel wat. Het idee heeft een tijdje liggen sudderen, om daarna in de vijfde klas weer op te ploppen.

We hebben toen verschillende uitwisselingsorganisaties vergeleken. Uiteindelijk kwamen we bij een organisatie uit die ons wel aansprak. Na het doorlezen van de boekjes kwamen we erachter dat deze ook de mogelijkheid aanbood om naar twee landen te gaan en dat zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn. Het leek mij erg leuk naar Argentinië te gaan, omdat ik graag mijn Spaans wilde verbeteren. Ook leek het mij een volledig nieuwe cultuur en land, waar ik weinig van wist en meer over wilde weten. Amerika leek me erg leuk om verschillende redenen. Ten eerste om mijn Engels te verbeteren, al kan ik nu wel meer dan drie woorden. Een andere reden is natuurlijk de highschool spirit die je in iedere film tegenkomt en mij erg vet lijkt om echt mee te maken. De laatste reden is dat ik erg nieuwsgierig ben naar de Amerikaanse manier van denken en graag in discussie ga met die Yankees.

En nu is het bijna zo ver. Binnenkort heb ik mijn afscheidsfeestje. Deze week zal het de laatste keer in lange tijd zijn dat ik sommige vriendinnen van mij zal zien. Maar ik heb heel veel zin in dit avontuur en zal jullie op de hoogte houden. Adios y hasta pronto!