Afbeelding
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Neil Diamond zorgt voor sfeer in regenachtig Openluchttheater

Tekst: Ans van de Kerkhof
Foto's: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Mariahout - Het concert van Neil Diamond met de Beautiful Noise tribute band zorgde voor een onvergetelijke sfeer op zaterdag 6 juli in het openluchttheater van Mariahout. Ondanks de regenwolken die niet alleen dreigden, maar ook de nodige buien loslieten, kwam het publiek massaal naar Mariahout.

Zij werden niet teleurgesteld, zodra de eerste tonen weerklonken was de toon gezet. Uit volle borst werden alle bekende Neil Diamond songs meegezongen. Het openluchttheater gaf gekleurde sticks weg om met het donker worden de sfeer op de tribune nog verder te verhogen. Neil Diamond (Ben Spierings die in 1993 een tweede plaats behaalde bij de Soundmixshow) wist iedereen op het puntje van zijn stoel te krijgen en te laten vergeten dat het regende.

Na enkele golden oldies konden de mensen niet meer stil blijven zitten en kwam er beweging in het publiek. Spierings speelde daar goed op in en bracht ook nummers die door Neil Diamond geschreven zijn en door anderen bekend zijn geworden. De jazzversie van het alom bekende Red Red Wine van UB 40 speelden zij weergaloos. Het 13-koppige orkest maakt fantastische muziek, alles klopt. Muzikaliteit ten top. De elektrische storing op het laatst van de avond zorgde voor grote saamhorigheid. Het publiek zingt 'het is stil aan de overkant'. Vanwege het uitvallen van de microfoons eindigde ze in een gezamenlijk door het aanwezige publiek gezongen 'Sweet Caroline'. De storing werd verholpen en daarmee kon ook Neil weer meedoen. Een onverwacht geweldige afsluiting van een schitterend optreden.

Afbeelding
Afbeelding