Vlnr: Teun, Elly en Jan
Vlnr: Teun, Elly en Jan Foto: Mark Barten

Elly Kanters-Corsten

Tekst: Dieuwke Kommerij
Foto: Mark Barten

Elly Kanters-Corsten (38) komt net terug van een driedaags bezoek aan Disneyland Parijs met zoon Jan (9). Een cadeautje voor zijn verjaardag. Elly is getrouwd met Wilbert en ook moeder van de 10-jarige Teun. Voor velen is ze een bekend gezicht; Elly werkt in de kinderopvang van Lieshout. Op het moment dat DeMooiLaarbeekKrant Elly spreekt, spelen de kinderen in de tuin en springt hond Mex ook enthousiast rond.

Elly, hoe is het om in de kinderopvang te werken?
"Ik wilde altijd met kinderen werken. Die kunnen z'n eigen zijn en ieder kind is uniek. In de kinderopvang zie je dat sommige kinderen de eerste weken bang en onzeker zijn. Dat is voor mij dan de uitdaging; dat je ze zover krijgt, dat ze lekker in hun vel komen te zitten. Daar geniet ik van en is voor mij het allerbelangrijkste. Leren komt voor mij op de tweede plek. Zelf hebben we twee kinderen die het speciaal basisonderwijs volgen."

Loop je tegen dingen aan?
"Jazeker, je moet er dan extra voor zorgen dat je betrokken bent en blijft met het dorp. Ik heb bijvoorbeeld een paar keer moeten vragen om de namen van onze kinderen op de klassenlijst te laten staan van de basisschool. En dan heb ik het voordeel dat ik al goed geïnformeerd ben door mijn werk. Ik weet waar en wanneer alle Lieshoutse activiteiten plaatsvinden en ken de meeste kinderen in Lieshout die het speciaal onderwijs volgen. Volgens mij zou het goed zijn om trouwens voor alle ouders die hier komen wonen, een informatiepakketje te maken. Met wat er allemaal te doen is, met namen van contactpersonen etc. Alles over Lieshout. Dat mis ik. "

Hoe blijf jij verder betrokken bij Lieshout?
"Ik zit in het bestuur van de buurt, ben lid van het roefelcomité en coach van het basketbalteam van Teun. Al die dingen vind ik belangrijk, zodat ik iets voor het dorp doe. Ik ben iemand van aanpakken."

Jullie zijn via Brouwhuis, hier in Lieshout beland. Maar Mariahout is toch eigenlijk jouw dorp?
"Ja, daar ben ik geboren, maar Lieshout bevalt me beter. Dat weten ze trouwens allemaal van mij. Ik zou nooit meer teruggaan naar Mariahout. Hier doe ik mijn eigen en ik heb overal vrienden zitten. We wonen hier nu vijf jaar. In Brouwhuis konden de kinderen niet naar buiten, omdat we dicht bij het industrieterrein woonden en de tuin veel kleiner was. Hier in Lieshout kunnen de kinderen heerlijk de tuin in en na het sporten kun je ze alleen naar huis laten gaan."

Is er iets dat mensen misschien niet van jou weten?
"Dat ik vroeger altijd gekorfbald heb, maar nu basketbal bij het damesveteranen-recreatieteam in Lieshout. Ooit stond er een oproep op Facebook en daar heb ik op gereageerd. Het is gezellig en we doen alleen maar trainen. Dat heeft een groot voordeel: wel aan sport doen, maar niet vast zitten in de weekenden", lacht Elly tot besluit.

Elly geeft de pen door aan Christ-Jan Hak in Beek en Donk. Over vier weken leest u zijn verhaal. En misschien moeten we dat pakketje over Lieshout maar eens samenstellen, wat jij, Elly?