Politiek

"Wat vind jij daar nou van?", het is de nieuwsvraag die het meest aan ons gesteld wordt op kantoor. Vooral over politiek. Toch een zwaar en gevoelig onderwerp. Maar wij zijn een krant, wij zijn objectief. Wij mogen geen mening hebben. En nee, ook niet na enig aandringen. Maar wil je het heel eerlijk weten? Dan zal ik je een tip van de sluier geven: Wij vinden heel veel van de Laarbeekse politiek, maar kennen elkaars voorkeur hierin niet. En als we het moeten gokken, is de kans aanzienlijk dat we verkeerd gokken.

Wij uiten wat we vinden van de processen die plaatsvinden, en daar zijn wij, net als jullie, ook vaak verbaasd over. Want hoe kan het nou dat we na jarenlang een florerende economie te hebben gehad nu ineens serieuze financiële problemen hebben? Heeft dat dan echt niemand in de gaten gehad? En hoe kan het dat de politiek zich druk maakt om een verbouwing van het Ontmoetingscentrum, die op 1 miljoen euro beraamd wordt? Is dat pand het echt waard om het voor zoveel geld te verbouwen? Kan er geen bovenverdieping op de nieuwbouw komen waar de Jan Linders naartoe wil en waar de rolschaatsvereniging dan ook meteen in kan?

Nieuws is bij ons intern niet altijd nieuws. Zo kregen wij al wekenlang via diverse kanten ingefluisterd dat er een flinke ozb-verhoging zou komen. Dat die dus ook daadwerkelijk werd voorgesteld, was voor ons geen verrassing. Als krant hebben we de verantwoordelijkheid om research te doen en de burger goed te informeren. Ook wij schrokken van 38% verhoging, maar als je dan ontdekt dat het om €10,00 per maand gaat op een gemiddelde woningwaarde van €300.000,00 en we nog steeds niet de hoogste lasten van de Peel hebben, dan valt het toch allemaal wel mee? Echter staat er in het coalitieakkoord terughoudend om te gaan met lastenverhoging, met zelfs 0% ozb-verhoging in 2022. Worden de kiezers van Laarbeek nu niet voor de gek gehouden nu het toch zo fors stijgt? Een saillant detail. In die bewuste raadsvergadering stapte wethouder Ria van der Zanden op. Pats, boem, niemand had het meer over de ozb-verhoging. Van der Zanden stond nu in de kijker en daar moesten we over schrijven als krant. Die ozb-verhoging lijkt alweer vergeten te zijn.

Dus ja, wat vinden wij nou eigenlijk van de politiek? Heel veel. En eerlijk is eerlijk: voor ons als krant is het een uitdagende tijd. We zijn een positieve 'Mooi'-krant, maar ook voor ons is het leuk als er af en toe iets gebeurt wat het mes op scherp zet. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel: fijn en goed wonen in Laarbeek. Daar doen we het voor!