Afbeelding
Foto: Joost Duppen

Festival NL in Openluchttheater; Hossen, zingen en 'Heen en weer'

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto: Joost Duppen

Mariahout – In een goed gevuld Openluchttheater vond afgelopen zondag het Festival NL plaats. Uit de hele regio kwamen fans om lekker te genieten van Nederlandstalige muziek, met als topper de 'Snollebollekes'. Het werd een gezellige middag waarbij van het leven genoten werd.

Feestje voor jong en oud
"Django, Django… Ik heb je nog op vakantie in Spanje zien optreden", roept een meisje haar idool toe. "Mag ik met je op de foto?" Met een brede glimlach staat Django Wagner zijn fans te woord. Velen kent hij persoonlijk. Openluchttheater Mariahout is voor hem geen onbekende plek. "De eerste keer dat ik hier optrad regende het pijpenstelen", vertelt de Nuenense zanger, "maar vorig jaar tijdens het 'AVRO-TROS muziekfeest in het park' was het heerlijk weer." Django heeft hier veel positieve reacties op gekregen en blikt nu vooruit naar zijn tienjarig jubileum dat hij, met liveband, op 22 november in Eventcentre Aquabest viert. Helaas heeft hij in het Openluchttheater geen begeleidingsband, al is de stemming er niet minder om. "Ik krijg die lach niet van mijn gezicht", zingt Jeroen van Zelst, die meteen een sfeertje maakt. Op de achtergrond draait DJ Geert Verschuren de pauzes tussen alle optredens vol. Sommige fans vinden dat wel jammer. "Je komt net in de sfeer van een artiest en dan is het optreden alweer klaar. Maar de zon schijnt, er is gezellig volk, dus vermaken we ons prima." Eindhovense Ferry de Lits duikt tijdens het zingen het publiek in en begroet vele bekenden. Het is feest voor iedereen.

De vloer is lava
Bassen en volume omhoog want de 'Snollebollekes' maken hun opwachting. "Goedemiddag Mariahouttt!" Uit alle hoeken en gaten van het theater rennen enthousiaste kinderen richting de tribunes. Hier zijn ze voor gekomen. Zanger Rob Kemps met zijn opvallende kapsel en guitige snoet weet het publiek te bespelen en de interactie is groot. "Wie heeft het warm", roept hij het publiek toe. "De vloer is van lavaaaaa." Waarna hij de kolkende massa toezingt en bespeelt. Stil zitten is er nu niet meer bij en van 'Links naar rechts' wordt over de banken gedanst. Tijdens en na zijn optreden hebben sommige geluksvogels nog even de kans Rob te spreken en met hem op de foto te gaan. Daarna moet hij, net als een aantal andere collega's, door naar Hoorn. Het leven van een artiest gaat van optreden naar optreden. De Alpenzusjes sluiten de middag jodelend af en maken zelfs een vrijwilliger van het Openluchttheater gelukkig door met hem op de foto te gaan. Zo paste hij bij de vele blije gezichten die voldaan het theater verlieten.

Bekijk alle foto's op www.mooilaarbeek.nl.