Christ-Jan van Hak en zijn zoon Ted
Christ-Jan van Hak en zijn zoon Ted Foto: Marcel vd Kerkhof (B&D)

Christ-Jan (van) Hak

Familieman Christ-Jan van Hak verwelkomt DeMooiLaarbeekKrant hartelijk. Uniforms van de scouting liggen al klaar. Terwijl vrouw Mieke en oudste zoon Ted thuiskomen van het voetbal, begroet Franse bulldog Daisy uitgelaten het bezoek dat aanschuift. Iedereen een toetje? Brabantse gezelligheid ten top in huize Hak, want het tussenvoegsel 'van' wordt door vrienden en bekenden vaak weggelaten.

Elly Kanters-Corsten verraste jou met 'de pen'. Hoe ken jij Elly?
"Ze een vriendin van mijn vrouw Mieke. Tijdens het uitgaan hebben ze elkaar ontmoet. Het was super om het stukje over Elly te lezen. Het leek wel of ze het zelf geschreven had. Het was zo herkenbaar."

Vriendschappen zijn belangrijk voor jullie?
"In verschillende vriendengroepen ondernemen we verschillende activiteiten. Op vakantie ontmoetten we mensen uit Helmond en dat zijn echt vakantievrienden geworden. In Zeeland, op camping De Pekelinge in Oostkapelle, treffen we elkaar. Dan ondernemen we regelmatig iets samen, het liefst met onze kinderen, die zijn met uitstapjes altijd van de partij."

Lekker zwemmen in de zee?
"Van zwemmen ben ik geen fan, maar vissen vind ik geweldig. In de Lieshoutse visvijver vis ik op karpers, maar op zee weet ik met zagers als aas schol en zeebaars te vangen. Het is echt voor de sport na afloop gooi ik ze terug."

In juni zit je vlak bij WiSH. Een gelegenheid om met vrienden naartoe te gaan?
"We wonen heerlijk in de Tuinstraat. Dicht bij het centrum en dicht bij de landerijen. WiSH is superleuk. Er naartoe gaan met vrienden is een jaarlijks uitje. Natuurlijk zien we elkaar vaker dan een keer per jaar. Regelmatig spelen we met vrienden Sequence en 30 Seconds. Vriendschappen horen erbij in ons gezin, zoals vriendschappen ook bij de scouting horen. Daarom heb ik voor de foto mijn uniform aangetrokken. De scouting is belangrijk voor me."

Samen met je jongste zoon Stef ben je bij de scouting?
"Op mijn elfde begon ik bij de verkenners, nu 28 jaar geleden. We zijn een hechte club. Het organiseren van kampen vind ik leuk. We plannen nu al voor ons kamp met Hemelvaart. Ook uitwisselingen met andere scouts leidt tot vriendschappen. Tijdens de JOTA (red. Jamboree On The Air, een communicatieweekend waarin verschillende technieken worden gebruikt om te communiceren) bouwen we radiozenders, da's zo mooi. Je legt contacten met andere scouts en maakt nieuwe vriendschappen. Door op te groeien binnen een club leer je steeds meer mensen kennen. Elke zaterdag ga ik met plezier naar de blokhut aan de IJsweg met onze Stef, die het leuk vind dat ik leiding ben. We hebben meer dan veertig welpen die actief zijn in onze vereniging en tijdens een activiteit als Roefeldag laten wij alle Beek en Donkse kinderen graag zien wat wij zoal doen."

Je bent vrachtwagenchauffeur?
"Nederlands chauffeur, voor Verano zonweringen. Ik lever zonweringen af bij bedrijven, die de zonweringen bij hun klanten monteren. Van files heb ik weinig last. Ik ben tussen vijf en zes weg en tussen vijf en zes terug. Met onze vaste klanten heb ik ook een band. Ik houd ervan om met mensen contact te hebben en gezellig te buurten. Volgens mij is dat het fijnste, een hendige mens die nie moeilijk doet. Zo wil ik graag zijn."

Christ-Jan geeft de pen aan Marion Rooijakkers uit Aarle-Rixtel. Over vier weken leest u haar verhaal.