Laarbeekse politieke partij de Werkgroep. Portretopnamen en groepsfotos ten behoeve van verkiezingscampagne 2018
Laarbeekse politieke partij de Werkgroep. Portretopnamen en groepsfotos ten behoeve van verkiezingscampagne 2018 Joost Duppen de Fotograaf

Regentonnen actie een succes!

De Werkgroep heeft op 6 december 2018 een motie ingediend om een regeling te treffen waardoor inwoners uit Laarbeek met korting regentonnen voor wateropvang konden aanschaffen. Daarvoor hadden we de volgende argumenten:Weersomstandigheden door klimaatveranderingen steeds extremere vormen aannemen, waardoor in de seizoenen afwisselend zowel watertekort als wateroverlast maatschappelijk een groot probleem zijn.Regentonnen een buffer vormen tussen afvoerpijpen en erf waardoor het riool minder wordt belast.Regentonnen tevens dienen als opslag van zoet water, dat gebruikt kan worden om de tuin te bewateren, auto te wassen etc. Inwoners op deze manier eenvoudig kunnen bijdragen aan zowel voorkomen van onnodig verbruik van kraanwater als tegengaan van wateroverlast. Bewustwording creƫren.

Onze motie werd unaniem aangenomen en tijdens juni watermaand konden alle Laarbeeks inwoners met korting een regenton aanschaffen. Overigens werd de doelstelling gesteund door het waterschap Aa en Maas en leverde zij een financiƫle bijdrage.

In totaal zijn er tijdens deze actie 232 regentonnen verkocht; verdeeld over alle 4 de Laarbeeks kernen. Wij als fractie van DWG vinden het goed om te zien dat deze actie tot dit succes geleid heeft! Een mooie bijdrage aan zuinig gebruik van kraanwater en het tegengaan van wateroverlast.

Fractie DWG;
Veerle van Schaijk, Jos Gruijters, Rick van Bree en Nicole Verhoeven