Vlnr: Jolanda Steegs (koningin St. Antoniusgilde), Henk Marinussen (winnaar zilveren kruis), Marcia van Ierssel (kermiskoningin 2019), Toine Steegs (koning St. Antoniusgilde), Trinette Rooijakkers-Klessens (winnaar zilveren kruis) en Henk van der Velden (winnaar zilveren kruis)
Vlnr: Jolanda Steegs (koningin St. Antoniusgilde), Henk Marinussen (winnaar zilveren kruis), Marcia van Ierssel (kermiskoningin 2019), Toine Steegs (koning St. Antoniusgilde), Trinette Rooijakkers-Klessens (winnaar zilveren kruis) en Henk van der Velden (winnaar zilveren kruis) Foto:

Kermiskoningin bij Beekse Schut

Beek en Donk - Marcia van Ierssel heeft zich maandag 9 september tot kermiskoningin 2019 geschoten bij het Sint Antoniusgilde Beek. Ze neemt daarmee de titel over van de afgaande kermiskoning Mathie van Rhee.

Kermismaandag was een drukke dag voor de 'gruun skut'. Om 8.00 uur werd de dag begonnen met een koffietafel op schietaccomodatie 't Wipke en werd aan de koning Toine Steegs en zijn koningin Jolanda Steegs een vendelgroet gebracht. Daarna volgde een bezoek aan woonzorgvoorziening De Regt waar om 10.00 uur een gebedsdienst werd gehouden waarin gildeheer pastor Jan Engels en pastor Geoffrey de Jong voorgingen. Na afloop werden de aanwezigen getrakteerd op koffie en cake, en werd hen een vendelgroet gebracht. Vanaf De Regt ging het gilde onder een stralende zon te voet naar het Antoniusplein waar de kermiskoning Mathie van Rhee en de bewoners van het plein een vendelgroet werd gebracht. Vervolgens ging het gilde weer terug naar de schietaccomodatie voor het nuttigen van de lunch, voordat rond één uur het middagprogramma startte.

Na ontvangst van de gasten, werd de schietwedstrijd geopend met het lossen van de eerste schoten door de vertegenwoordigers van respectievelijk de geestelijke overheid, wereldlijke overheid en gildeoverheid.

Na 132 schoten was het Marcia van Ierssel die de laatste resten van de houten vogel naar beneden wist te schieten, waarmee ze zich kermiskoningin 2019 van het Sint Antoniusgilde Beek mag noemen. Vervolgens werd de nieuwe kermiskoningin een vendelgroet gebracht.

Hierna ging de strijd verder voor de zilveren kruizen. Deze werden achtereenvolgens gewonnen door Henk Marinussen (81e schot), Trinette Rooijakkers-Klessens (97e schot) en Henk van der Velden (65e schot).

Tot slot werd de middag afgesloten met een loterij waarbij 6 waardebonnen werden verloot. Mede geholpen door het fantastische weer, kan het gilde en alle aanwezigen terugkijken op een zeer gezellige en geslaagde dag.