Een fictieve voorbeeldpagina van hoe Hét Grote Decemberboek eruit komt te zien
Een fictieve voorbeeldpagina van hoe Hét Grote Decemberboek eruit komt te zien Foto:

Al ruim 50 ondernemers ingeschreven voor Hét Grote Decemberboek

Laarbeek – Hét Grote Decemberboek wordt een lokaal producten- en bonnenboek vol met cadeautips voor Sinterklaas en Kerst. In het product staan louter Laarbeekse ondernemers. Momenteel hebben al ruim 50 ondernemers zich aangemeld voor Hét Grote Decemberboek. Van hen ga je cadeautips terugvinden in deze speciale catalogus.

'Denk lokaal, koop lokaal', dat is de slogan die achter dit initiatief schuilt. "We willen mensen bewust maken om lokaal te denken en te kopen", legt Nikki Barten van GoedeMorgen Media (de uitgever van dit boek) uit. "Laarbeek kent zoveel mooie bedrijven, met mooie producten. Het is heel jammer dat inwoners onze gemeente uitrijden om hun Sint- en Kerstinkopen elders te doen. In Hét Grote Decemerboek bundelen we allemaal producten van Laarbeekse bedrijven om te laten zien wat Laarbeek in huis heeft."

Uniek concept
Het idee voor dit boek is nieuw; landelijk is het nog nergens. Het concept lijkt meteen aan te slaan. Collega Karel vertelt: "Toen we dit bedachten, wisten we al dat we een goed idee in handen hadden. Meteen na de eerste publicatie hierover in DeMooiLaarbeekKrant werden we platgebeld door ondernemers om zich aan te melden hiervoor. Pas vanaf deze week gaan we actief op pad in Laarbeek om ondernemers erop attent te maken hieraan mee toe doen, maar toch hebben we al ruim 50 aanmeldingen binnen. We streven naar 100 verschillende Laarbeekse bedrijven in dit boek."

Hoe werkt het?
Op donderdag 14 november wordt Hét Grote Decemberboek huis-aan-huis verspreid in heel Laarbeek. Gratis. Samen met DeMooiLaarbeekKrant. "Wij vergelijken het met het Intertoys-boek van vroeger. Daar lagen mensen echt op te wachten. Dat boek werd letterlijk gevreten. Je kunt Hét Grote Decemberboek hiermee vergelijken, alleen staan er dan producten in van heel veel verschillende bedrijven en niet van 1 aanbieder." Het boek krijgt 8 verschillende thema's. Elke ondernemer kiest zelf onder welk thema zijn/haar product het beste past en met hoeveel producten hij/of mee wil doen.

Ben je geïnteresseerd als ondernemer om hierin te komen staan? Je kunt je tot begin oktober aanmelden hiervoor. Bel voor meer informatie naar 0492-832182 of mail naar info@hetgrotedecemberboek.nl. Je kunt voor aanmelden en meer informatie ook een kijkje nemen op de website www.hetgrotedecemberboek.nl.