ASV'33 verliest van HVV Helmond

Aarle-Rixtel - Door een 3-1 nederlaag tegen koploper HVV Helmond heeft ASV '33 na drie competitiewedstrijden nog geen punten.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Na een mooie aanval wist HVV al na 7 minuten de score te openen, via Jordy van Wetten. Na een kwartier spelen kreeg ASV '33 de kans om op gelijke hoogte te komen. Na een fraaie aanval werd de inzet van Pim van den Tillaart echter gestopt door de keeper. Enkele minuten later was het wel raak aan de andere kant. Een hoekschop werd door Toon van Lierop hard binnengekopt bij de eerste paal: 0-2.

ASV '33 zette zich over deze snelle achterstand heen en ging vol overgave op jacht naar een doelpunt. Na ruim een half uur wilde Maarten Verbakel een aanval door het midden afronden, maar een verdediger van HVV kon de bal via een sliding nog net wegwerken. Enkele minuten later kreeg Thomas Fritsen een schietkans, maar zijn schot (met rechts) ging over. Vlak voor rust scoorde hij alsnog. Na een afgeslagen aanval belandde de bal voor zijn voeten. Met links knalde Thomas Fritsen de bal vanaf zo'n 25 meter keihard in de kruising. Hierna kreeg ASV '33 nog twee goede kansen op de gelijkmaker, maar de afwerking was onvoldoende.

In de tweede helft bleef ASV '33 aandringen. De eerste mogelijkheid was echter voor HVV. Na een snelle aanval werd de bal uit kansrijke positie over geschoten. In de 61e minuut was ASV '33 dicht bij een doelpunt. Vanuit een vrije trap werd de bal scherp voor de goal gebracht, maar een verdediger van HVV kon de bal nog net over het doel werken. In de 75e minuut had HVV een rode kaart moeten krijgen. Een speler van HVV sloeg Maarten Verbakel in het gezicht. De scheidsrechter had net daarvoor gefloten voor een overtreding en was bezig de vrije trap te regelen. Hierdoor had hij niet gezien wat er vervolgens achter zijn rug gebeurde, waardoor de speler van HVV niet bestraft werd.

ASV '33 bleef proberen de gelijkmaker te forceren. Tien minuten voor tijd kopte Pim Dubois een goed genomen vrije trap over. Vijf minuten later viel de beslissing. Na een snelle counter van HVV werd de bal vanaf links voorgegeven. Puck Coopmans probeerde met een sliding te voorkomen dat de spits van HVV de bal kon binnenschieten, maar helaas verdween de bal in eigen doel: 1-3. In de resterende minuten zag ASV '33 geen kans meer om nog iets aan de stand te veranderen.

Hoewel ASV '33 na drie wedstrijden nog geen punten heeft is er geen sprake van paniek. Net als tegen Stiphout Vooruit werd ook tegen HVV Helmond goed tegenstand geboden. Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden, te beginnen met a.s. zondag, uit tegen Bavos.

Opstelling ASV '33: Martijn Verbakel; Puck Coopmans, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Luc Bankers (86e min. Mees van Roij); Robbert Mol, Pim Dubois, Thomas Fritsen; Stijn Kersjes, Pim van den Tillaart, Maarten Verbakel.