Het interieur van restaurant Yuan Dong in het voormalige 'De Zwaan'
Het interieur van restaurant Yuan Dong in het voormalige 'De Zwaan' Foto:

´Vijf redenen om te eten bij Yuan Dong´

Tekst: Marieke Bloemberg

Beek en Donk - Nieuwe eigenaren zijn in het pand van voormalig restaurant 'De Zwaan' een nieuw Aziatisch restaurant begonnen. Tot op heden alleen nog als afhaalchinees, maar in de nabije toekomst kan er weer heerlijk gedineerd worden. Samen met de nieuwe eigenaresse komt ook een nieuwe naam 'Yuan Dong', wat 'Het Verre Oosten' betekent.

De nieuwe eigenaren willen de klassieke Chinese gerechten combineren met de moderne Aziatische gerechten. Samen met manager Jaki Li is een nieuw concept bedacht. "Zo kunnen wij een divers aanbod aan onze gasten serveren", vertelt Jake. Maar waarom zou je juist bij Yuan Dong moeten gaan eten? DeMooiLaarbeekkrant zette vijf redenen op een rij.

1. Nieuwe kaart
Op de kaart van Yuan Dong staan veel klassieke Chinese gerechten die iedereen kent. Van nasi tot mihoen, van babi pangang tot tjap tjoy. Maar daarnaast bieden ze ook overheerlijke sushi op verschillende manieren bereid: inside out rolls, nigiri of temaki.

2. All you can eat
In de nabije toekomst kun je bij Yuan Dong genieten van een all you can eat-buffet. Ideaal voor de moeilijke kiezers onder ons. Zo kun je genieten van allerlei gerechten! Voor degene die liever a la carte eten, biedt Yuan Dong 3 en 4-gangen menu's aan. Voor iedereen wat wils!

3. Eten vanaf 10 euro
Yuan Dong vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van de Aziatische keuken. Daarom zijn er al gerechten vanaf 10 euro te bestellen. "Zo blijft het betaalbaar voor iedereen."

4. Drankje met een borrelhapje
Zodra het restaurant geheel geopend is, kan iedereen er op vrijdag, zaterdag en zondag terecht voor een drankje met een lekker Aziatisch borrelhapje. "Op deze avonden zal Yuan Dong tot 01.00 uur geopend zijn. En wie weet in de toekomst met een loungeruimte erbij", vertelt Jake.

5. IJssalon
In hetzelfde pand zit ook een ijssalon die het gehele jaar geopend is. Na het eten nog even lekker genieten van ambachtelijk ijs. Wat een voordeel!

De komst van Yuan Dong is niet onopgemerkt gebleven. De afgelopen weken zijn veel mensen al een kijkje gaan nemen en genoten van de afhaalgerechten. Ze zijn geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00-22.00 uur.

Met de opening van Yuan Dong willen de eigenaren een nieuwe start maken in het voormalige 'De Zwaan'. "Momenteel kunnen wij nog niet open voor onze gasten", laat Jake weten. "Dat komt omdat wij nog niet genoeg personeel hebben om de service te bieden die wij graag aan onze gasten willen geven." Yuan Dong is dus nog op zoek naar enthousiaste gastheren en gastvrouwen vanaf 16 jaar. Heb je interesse? Mail of bel Jake Li op 0492-347574 of info@yuandong.nl.

Restaurant de Zwaan wordt Chinees restaurant Yuan Dong