Een fictieve voorbeeldpagina van hoe Hét Grote Decemberboek eruit komt te zien
Een fictieve voorbeeldpagina van hoe Hét Grote Decemberboek eruit komt te zien Foto:

100 ondernemers (!) schrijven zich in voor Hét Grote Decemberboek

Laarbeek – Hét Grote Decemberboek, een lokaal producten- en bonnenboek vol met cadeautips voor Sinterklaas en Kerst, slaat enorm aan bij de Laarbeekse ondernemers. Inmiddels hebben 100 ondernemers zich ingeschreven. Zij leveren cadeautips aan voor deze speciale catalogus. In Hét Grote Decemberboek staan louter Laarbeekse ondernemers.

'Denk lokaal, koop lokaal', is de slogan die achter dit initiatief schuilt. "We willen mensen bewust maken om lokaal te denken en te kopen", legt Nikki Barten van GoedeMorgen Media (de uitgever van dit boek) uit. "Laarbeek kent zoveel mooie bedrijven, met mooie producten. Het is heel jammer dat inwoners onze gemeente uitrijden of hun Sint- en Kerstinkopen online doen. In Hét Grote Decemberboek bundelen we allerlei producten en cadeautips van Laarbeekse bedrijven om te laten zien wat Laarbeek in huis heeft."

Uniek concept
Het idee voor dit boek is nieuw; landelijk is het nog nergens. Het concept lijkt direct succesvol uit te pakken met 100 deelnemende ondernemers. Nikki: "We zijn nu enkele maanden bezig met de opzet en uitwerking van Hét Grote Decemberboek. Tot op heden hebben we nog geen negatieve reacties ontvangen. Bij iedereen die we spreken wordt het lokale initiatief toegejuicht. Om een mooi product neer te zetten was ons streven om 100 verschillende Laarbeekse bedrijven in dit boek te krijgen. Dat dit direct in de eerste editie al is gelukt, geeft aan hoe zeer het initiatief leeft bij Laarbeekse ondernemers.

Huis-aan-huis in Laarbeek
Op donderdag 14 november wordt Hét Grote Decemberboek huis-aan-huis verspreid in heel Laarbeek. Gratis. Samen met DeMooiLaarbeekKrant. "De hoop - en verwachting - is dat het boek ook door de inwoners positief wordt ontvangen. We vergelijken zelf Hét Grote Decemberboek vaak met het Intertoys-boek van vroeger. Daar lagen mensen echt op te wachten bij de brievenbus. Je kunt Hét Grote Decemberboek hiermee vergelijken, alleen staan er dan producten in van heel veel verschillende lokale bedrijven en niet van 1 aanbieder."

Thema's
Het boek krijgt 8 verschillende thema's:
• Sport, outdoor & reizen
• Baby & Kind
• Mode, Schoenen & Sieraden
• Dier, Tuin & Klussen
• Wonen, Koken en Huishouden
• Laarbeekse Lekkernijen
• Cadeaubonnen
• Mooi & Gezond

Koop lokaal
"Met Hét Grote Decemberboek willen we inwoners bewust maken van lokaal denken en kopen. Shop niet online voor Sinterklaas en Kerst, maar kijk wat voor mooi gevarieerd aanbod Laarbeek te bieden heeft. Zo hopen we dat meer mensen lokaal hun decemberinkopen doen. Steun de lokale middenstand. Zo stimuleren we samen de Laarbeekse economie!", besluit Nikki haar verhaal.

Ben je geïnteresseerd als ondernemer om hierin te komen staan? Je kunt je tot uiterlijk vrijdag 12 oktober aanmelden hiervoor. Bel voor meer informatie naar 0492-832182 of mail naar info@hetgrotedecemberboek.nl. Je kunt voor aanmelden en meer informatie ook een kijkje nemen op de website www.hetgrotedecemberboek.nl.