Leuke uitspraken

De afgelopen maanden heb ik weer een aantal leuke uitspraken verzameld die ik jullie niet wil onthouden.

"Siem, heb je nieuwe schoenen"? vraagt oma. Siem kijkt een keer naar zijn voeten en antwoordt: "nee oma, die komen uit een pakketje". Diezelfde week gaat Siem samen met mij boodschappen doen bij de plaatselijke supermarkt. "Oma, gaan we naar de blauwe of naar de gele winkel?" vraagt ie. Voor hem kenbaar waar we heen gaan. Nadat we gewinkeld en betaald hebben lopen we naar de auto maar ik krijg deze met geen mogelijkheid open. Wat vreemd, maar ja dat heb je tegenwoordig met moderne sleutels die gewoon in je tas kunnen blijven zitten. Na verschillende tevergeefse pogingen hoor ik ineens wat Siem al een paar keer tegen me zei: "oma, dat is de verkeerde auto!" En warempel, ik stond bij dezelfde auto en ook nog van dezelfde kleur, maar onze auto stond inderdaad een parkeerplek verder. Terwijl ik Siem in zijn zitje vastzet vraag ik hem: "Siem hoe wist jij nou dat dat oma's auto niet was? Dat was toch dezelfde auto als van opa en oma?" Waarop Siem wijs reageert: "nee oma, die had toch de verkeerde wielen".

Siem loopt rond met een voortdurende snotneus. Lekker ongegeneerd laat ie zijn snot eruit lopen totdat iemand zijn neus afveegt. Voordat dit gebeurd is, heeft ie er echter al met zijn tong langs af gestreken. "Ik vind pietjes ook lekker", zegt ie. Samen met opa en oma mocht ie naar de jaarmarkt in Rooi waarbij een 'vissenkraam' stond zoals op de kermis. Hier scoorde hij een plastic vliegtuig waar hij de hele dag blij mee speelde. Zegt ie 's avonds tegen zijn ouders: "ik vind die airplane zo mooi". Met zijn drie jaar is zijn Engels warempel al beter dan van zijn moeder op twintigjarige leeftijd. Zij vroeg toen de weg naar een 'flyfield'.

Het einde van het WiSH weekend werd afgesloten met een grandioos vuurwerk waar Siem wakker van werd. In eerste instantie vond ie het eng maar na enige tijd kon hij er vanuit zijn dakraam wel van genieten. Vraagt ie aan zijn moeder: "mama, hebben die mensen van het vuur ook een bed?" En eindigt ie met: "gelukkig ben jij nu thuis want als jullie allebei naar dit feest waren hadden Lola en ik wel een probleem."

Hoe komt een kleine wijsneus van ruim drie jaar, toch aan zo'n opmerkingen zou je zeggen. Wie weet wat ons nog voor mooie uitspraken te wachten staan.