Het woord is straks aan... de voorzitter!

De voetbalcompetitie is nog maar net begonnen, maar aan de voorkant is er al héél wat voorwerk verricht, is er al erg veel gebeurd! En ik had hier tal van vrijwilligers kunnen noemen, de mannen van het materiaal en de wasvrouwen (lekker stereotype), het wedstrijdsecretariaat, tal van bestuursfuncties, coördinatoren, trainers en leiders, maar... ik ga het woord geven, en hoop dat ze me te woord staan, aan diegene die toch altijd het boegbeeld is en de eindverantwoordelijke is van zijn/haar vereniging, club, met een grote schare aan (zie bovengenoemde) 'achterbanleden'; de voorzitter.

En dat is niet eenvoudig, kan ik je melden! Die is al lang bezig met dit seizoen! Deze week de uitnodigingen uit de deur gedaan, met het verzoek tot een interview met onze voorzitters van de Laarbeekse voetbalclubs en ze hebben positief gereageerd! Ik hoop dat we met de heren in kwestie een fijn, open gesprek kunnen voeren over het wel en wee van hun club, de passie en ambitie, de voor én tegens van het voorzitter zijn en al wat ter sprake gaat komen. De komende weken zullen zij dan 'in the picture' staan en eer ik ze al een beetje, voor alles wat ze voor hun club betekenen, op wat voor manier dan ook. Deze mensen staan niet graag op de voorgrond, krijgen vaak veel 'over zich heen', en doen het in de ogen van anderen óf goed óf fout. Een tussenweg is er zelden, maar dat ze inderdaad wat betekenen voor de club staat als een paal boven water. Maar laat ik niet op de eventuele feiten vooruit lopen, ik ga ze hier de komende weken over spreken!

Zij zullen bij mij het woord hebben en ik zal ze te woord staan. Zij zullen dingen vertellen waar geen woord Latijn bij is, want dat staat niet in hun woordenboek. Als goed verstaander heb ik maar een half woord nodig en zullen we niet het laatste of het hoogste woord willen hebben. Ook zal men niet naar woorden hoeven zoeken, want een voorzitter zal goed zijn woord kunnen doen. Toch zijn woorden soms dwergen en zijn daden bergen, maar moet je wél jouw woord gestand doen. Ik weet zeker dat elke voorzitter niet de eerste viool behoeft te spelen (woordvoerder van de groep zijn), maar wél een deksel op de kop heeft (verantwoordelijkheid neemt voor iets)! Men weet dat we meer vliegen vangen met honing/stroop dan met azijn (met vriendelijk zijn bereik je meer bij iemand dan met lelijke woorden), maar soms is het nodig dat er wat zwaait (er wordt een hartig woordje gesproken) en het harde woord eruit moet!

Ik zie de interviews met veel plezier tegemoet, ga de heren op hun woord geloven en hoop op gouden appels op zilveren schalen (prachtig, goed, verstandig verwoord) en anekdotes die met geen pen te beschrijven zijn (iets niet met woorden kunnen zeggen)! We zullen zeker niet ons 'kruit op de mussen verschieten'!