Vervolg voorpagina

Voorzieningen in stand houden

Volgens het college moeten deze vier veranderingen ten opzichte van de plannen van juni ervoor zorgen dat Laarbeek een levendige en gezonde gemeenschap blijft. "Op deze manier kunnen wij in de toekomst onze voorzieningen in stand houden voor alle inwoners, bedrijven en instellingen en het hoofd bieden aan risico's, uitdagingen en forse opgaven waar de gemeente Laarbeek voor staat."

Noodzakelijke stijging ozb
Een gemiddeld gezin gaat in Laarbeek zo'n 400 euro aan ozb betalen. Een forse stijging, maar wel een noodzakelijke, volgens Buter. "In Laarbeek hebben we gewoon echt goede voorzieningen, op een hoog niveau. Daarentegen zijn de lasten altijd echt laag geweest. Zeker in vergelijking met andere gemeenten om ons heen. Maar met deze verhoging gaan we echt niet bij de duurste gemeenten horen in de Peel."

Goede afvalscheiding bespaart geld
In vergelijking met de eerdere plannen dit jaar, gaat de afvalstoffen- en rioolheffing omhoog. Wat neer komt op zo'n 78 euro per gezin. "Dit is een landelijk probleem en heeft alles te maken met de omschakeling in de afvalwereld. Maar mensen hebben voor een groot deel ook zelf in de hand wat ze betalen. Goede afvalscheiding kan veel geld schelen."

De gemeenteraad heeft het laatste woord over de voorstellen van het college voor komend jaar. In de raadsvergadering van 7 november zal de raad de begroting voor 2020 bespreken en hier het oordeel over vellen. Maar daarvoor gaat het college nog naar de inwoners toe om de plannen toe te lichten. Iedereen is daarbij uitgenodigd om vragen te stellen.

Dinsdag 22 oktober van 19.00 – 20.30 uur Buurthuis Mariahout
Maandag 28 oktober van 19.00 – 20.30 uur De Dreef Aarle-Rixtel
Dinsdag 29 oktober van 20.00 – 21.30 uur kleine zaal Dorpshuis Lieshout
Donderdag 31 oktober van 19.00 – 20.30 uur Ontmoetingscentrum Beek en Donk