ASV '33 mist te veel kansen

Aarle-Rixtel - Ondanks een, met name in de eerste helft, goede wedstrijd, verloor ASV '33 afgelopen zondag met 3-1 van Bavos.

Na een aftastend begin van beide teams was de eerste kans van de wedstrijd voor ASV '33. Een voorzet van links werd door spits Pim van den Tillaart met het hoofd afgelegd, maar leverde geen doelpunt op. Wellicht had hij beter rechtstreeks op doel kunnen koppen, want hij stond helemaal vrij. Enkele minuten later legde hij ook af op de vrijstaande Maarten Verbakel, maar diens inzet ging net naast. De eerste kans voor Bavos kwam uit een counter. De linkerspits kapte in het strafschopgebied een verdediger van ASV '33 uit, maar zijn schot belandde in het zijnet.

ASV '33 was duidelijk de bovenliggende partij. Dit resulteerde in diverse grote kansen, zoals in de 23e minuut. De opgekomen Puck Coopmans zette vanaf rechts de bal prima voor op de inkomende Maarten Verbakel, maar zijn schot ging net naast. Enkele minuten later zette Pim van den Tillaart, na een prima aanval, de bal vanaf links voor. De vrijstaande Maarten Verbakel kopte de bal echter tegen de keeper aan. Ook in tweede instantie slaagde hij er niet in om te scoren. In de 36e minuut kreeg Bavos een (discutabele) vrije trap op de rand van het 16-meter gebied. De voorgegeven bal werd terug gekopt op John Brouwers, die met het hoofd de 1-0 liet aantekenen. Vlak voor rust kreeg ASV 33 nog twee grote kansen op de gelijkmaker. Eerst schoot Pim Dubois de bal naast, na een goede voorzet van Stijn Kersjes en een minuut later zette Bart Wilms met een uitstekende dieptepass Stijn Kersjes vrij voor de keeper. Zijn lobje ging over de keeper, maar ook net naast de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft bleef ASV '33 aandringen. Een vrije trap van Thomas Fritsen werd door Robbert Mol over gekopt. Bavos was twee keer gevaarlijk via de counter, maar keeper Martijn Verbakel kon steeds redding brengen. In de 70e minuut stopte hij ook een kopbal, na een voorzet van Bavos vanaf rechts, maar in de rebound was hij kansloos op de inzet van Sem Sleegers, 2-0. Vijf minuten later bracht ASV '33 de spanning terug in de wedstrijd. Thomas Fritsen kwam op vanuit het middenveld, passeerde zijn directe tegenstander en knalde de bal vanaf 20 meter raak. Al zijn derde doelpunt van buiten het strafschopgebied in drie wedstrijden op een rij.

Het laatste kwartier probeerde ASV '33 uit alle macht de gelijkmaker te forceren. Bart Vermeulen schoof door naar het middenveld en achterin werd een-op-een gespeeld. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Bij een corner was doelman Martijn Verbakel in het strafschopgebied van de tegenstander. Bavos wist hier optimaal van te profiteren. De corner werd afgeslagen en Bavos speelde de bal razendsnel naar voren. Björn Kant schoot de bal vervolgens van grote afstand in het lege doel. Dit betekende de 3-1 en daarmee was de wedstrijd beslist.

Hoewel ASV '33 het betere van het spel had, wist de ploeg zich niet te belonen, door het missen van diverse 100% kansen. Bavos was hierin efficiënter en ging met de overwinning aan de haal. Aangezien de concurrentie onderin wel punten haalde, staat ASV '33 nu op de laatste plaats met 0 punten uit vier wedstrijden. Volgende week, thuis tegen Mariahout (om 14.00 uur) is een overwinning dus bittere noodzaak.