De toegangspoort tot huize Stienendael ('het spookhuis') in Aarle-Rixtel
De toegangspoort tot huize Stienendael ('het spookhuis') in Aarle-Rixtel Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Griezelen en genieten in Aarle-Rixtel

Tekst: Stijn Geene (MLTeenz)
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Aarle-Rixtel - Op donderdag 31 oktober was het Halloween. De dag waarop spoken, geesten en skeletten het straatbeeld uitmaken. Het is dan even griezelen geblazen. Zo ook in Aarle-Rixtel, waar 'Aarle Onderneemt' een geweldige Halloweentocht op touw had gezet. De tocht was al enkele weken uitverkocht. Liefst 600 mensen konden deelnemen. Onder hen ook de tienerredactie van DeMooiLaarbeekKrant.

Gruwelen en griezelen
Halloween staat bekend om het 'Trick or Treaten', het langs de deuren gaan om mensen te laten schrikken en snoep te verzamelen, maar het staat ook bekend om de vele spooktochten die op veel plekken plaatsvinden. Zo ook dit jaar in Aarle-Rixtel. 'Aarle Onderneemt' heeft samen met de hulp van inwoners uit Aarle-Rixtel de spooktocht georganiseerd. Veel winkeliers verleenden hun medewerking. Zo kon je bij de bakker broodjes met afgehakte vingers eten, en bij de kapper je haar 'Halloween-oranje' laten verven. Maar natuurlijk waren er ook spoken om je flink te laten schrikken. De straat was vol van de vele griezels en gruwels. Zo waren er dood-gravers, zombies en natuurlijk spoken. Het was dus flink schrikken geblazen.

Vele spookhuizen
Veel mensen waren erg benieuwd naar het enige echte spookhuis van Aarle-Rixtel. Maar voordat je daar kon komen moest je eerst nog drie andere spookhuizen doorstaan, waar er aan de binnenkant wat gruwelijke taferelen plaatsvonden...

Lees verder op pagina 13.