Vlnr: Marieke de Groot, Chantal Janzen, Teun de Groot en Arian de Groot
Vlnr: Marieke de Groot, Chantal Janzen, Teun de Groot en Arian de Groot Foto: Familie de Groot

Pyjamaparty bij Chantal Janzen voor Teun (9)

Beek en Donk/Utrecht – Voor de kinderen in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht stond er woensdag 30 oktober een leuke verrassing te wachten. Chantal Janzen hield hier een speciale pyjamaparty voor de zieke kinderen. Chantal is ambassadrice van dit ziekenhuis, dat speciaal is opgericht voor kinderen met kanker. De Beek en Donkse Teun de Groot (9 jaar) mocht hier ook bij zijn.

Teun werd toevallig behandeld op de dag dat men zich kon opgeven om deel te nemen. Toen Teun en zijn ouders daar achter kwamen vond de familie De Groot het een leuk idee. De pyjamaparty zat bomvol leuke activiteiten, zoals cupcakes versieren, Jenga spelen en een wedstrijdje 'tissuedozen zo snel mogelijk leegmaken'. Ook was er volop eten, drinken en snoep voor de kindjes.

Arian en Marieke, de ouders van Teun, vinden het fijn dat er dit soort evenementen worden georganiseerd. "Zo'n evenement ontzorgt je", vertelt Marieke. "Het zorgt ervoor dat de kinderen vergeten dat ze ziek zijn." Arian vertelt dat het gezin meestal evenementen in een grote groep vermijdt. "In een grote groep is er vaak een draaiboek waar iedereen zich aan moet houden, wij proberen dat te voorkomen om bijvoorbeeld in de rij te staan", zegt Arian. "In een kleine groep is het fijner want dan is het ook veel persoonlijker. Het is ook fijn dat bij dit soort evenementen iedereen elkaar begrijpt, want iedereen zit in hetzelfde schuitje." Chantal Janzen is volgens hen een hele leuke en 'gewone' vrouw. Tijdens de pyjamaparty had zij tijd voor alle kinderen.

Teun vond het fantastisch om hieraan deel te nemen en had een geweldige dag vol met gezelligheid. Zijn ouders vonden het ook geweldig en vonden het leuk om Chantal Janzen te mogen ontmoeten.

Afbeelding