Volle winst Café Thuis/Bedovo HS1 in derby

Beek en Donk - Café Thuis/Bedovo HS1 trad zaterdag 9 november aan tegen alom bekende tegenstander VC-Weredi. Aangezien zij net boven Bedovo staan beloofde dit een spektakel te worden, met zeer gewenste puntjes voor Bedovo.

De wedstrijd leek sterk gestart te worden totdat er toch weer wat gemakzucht in glipte bij de heren. Door een slechte passing moest Bart de benen onder zijn reet vandaan lopen en kwam Were-di langszij. Het bleef spannend tot aan het einde van de set maar met kunst en vliegwerk wist Bedovo de winst naar zich toe te trekken. De tweede set liet Bedovo meer van zich zien. Door een rotatie in de posities werd het team met meer aanvalskracht de tweede set ingestuurd. Met een sterke servicebeurt van Bart stond er direct een voorsprong van ruim 6 punten op het scorebord. De rest van de set was Were-di niet bij machte om bij te komen en ging de set redelijk eenvoudig naar Bedovo. De derde set blijft altijd een ding. Of de heren nu al denken dat ze kampioen zijn, dat het allemaal aan komt waaien of is het gewoon ouderdom... het blijft een lastige set. Were-di nam brutaal de voorsprong nadat de heren uit Beek en Donk de pass niet onder controle kregen. Op wilskracht wist Bedovo de set toch nog spannend te maken en was het billenknijpen aan het einde van de set. Met oogstrelend aanvalsspel en hier en daar een uitstekende redding was het geluk aan Beek en Donkse zijde. Dat de heren week in week uit kunnen rekenen op versterking prijst hen gelukkig maar in de vierde set bleek nogmaals dat hoe krap de bezetting ook is, het team in de breedte onvoorstelbaar veel mogelijkheden heeft. Door in de laatste set Bart naar de kant te halen en Remco als spelverdeler in te brengen, stevende het team zonder problemen op een 4-0 overwinning af. Of het nu een set-up met een arm was, zuiver achterover op de diagonaal of achter de drie in de leegte. Bedovo liet maar weer eens zien waar het dit jaar voor strijd. Pieken op het hoogtepunt. Het verzet was gebroken aan Gemertse zijde en er was geen wil meer aanwezig waardoor Bedovo wel erg gemakkelijk de laatste set binnenhaalde (25-15).